Actiunile Samsung au urcat cu aproape 5% la Seul dupa prezentarea rezultatelor, compania reusind sa-si mentina pozitia de lider pe piata smartphone-urilor. Titlurile Samsung s-au apreciat in acest an cu aproximativ 16%, fata de o crestere de 42% pentru Apple sau un declin de 32% in cazul Sony.

Profitul net al companiei a crescut cu 48% in trimestrul al doilea, la 5.190 miliarde woni (4,55 miliarde dolari), in timp ce vanzarile au avansat la 47.600 miliarde woni (41,81 miliarde dolari), ambii indicatori fiind usor sub estimarile analistilor.

Profitul operational a avansat insa cu 79%, la 6.720 miliarde woni (5,9 miliarde dolari), un nou record, si a depasit previziunile expertilor.

"Trimestrul al treilea este crucial. Vanzarile telefonului Galaxy S III (lansat in trimestrul al doilea - n.r.) si revenirea afacerilor pe segmentul microchip-urilor vor fi de importanta capitala", comenetaza un analist sud-coreean de la KTB Asset Management, fond cu active de 5,8 miliarde dolari, relateaza Bloomberg, preluata de Mediafax.

Samsung a precizat ca vanzarile noului smartphone Galaxy S III sunt "solide", iar modelul va fi "un succes urias", contribuind semnificativ la afaceri in trimestrul al treilea.

Volumul vanzarilor de smartphone-uri Samsung s-a dublat in trimestrul al doilea, la 50,5 milioane de unitati, nivel record pentru un singur producator, desi piata a inregistrat cea mai lenta crestere din ultimii trei ani, potrivit companiei de cercetare Strategy Analytics.

Astfel, Samsung a obtinut o cota de piata de 34,6%, fata de 17,8% in cazul Apple, care a vandut 26 milioane de iphone-uri.