Nu se stie inca in ce tara intentioneaza Samsung sa declanseze proceduri juridice impotriva Apple. Publicatia Maeil Business, anunta insa ca este vorba despre un stat din Europa. 

Un reprezentant al Samsung a declarat ca producatorul nu comenteaza litigii juridice aflate in desfasurare. 

Conflict judiciar in noua tari

Planurile Samsung urmeaza succesului Apple in a bloca vanzarea ultimelor tablete ale companiei in Germania si a unor modele de smartphone-uri in Olanda.

Victoria Apple a fortat Samsung sa amane pe termen nedefinit lansarea de tablete in Australia. 

Dupa ce Apple a castigat in justitia germana in septembrie, Samsung a anuntat ca va face uz de toate optiunile juridice. 

Apple nu a lansat un nou model al iPhone de mai bine de un an, iar produsul este esential pentru companie ca sa-si mentina evolutia solida a vanzarilor in contextul concurentei foarte ridicate din partea Samsung, noteaza Reuters. 

In trimestrul al doilea, Apple a vandut 20,3 milioane de iPhone-uri, in timp ce Samsung a livrat cu numai un milion mai putine smartphone-uri.  Se pare ca Apple va lansa noul iPhone in octombrie. 

Apple a intentat prima data proces Samsung in aprilie, acuzand ca cel mai important competitor al sau i-a copiat design-ul produselor. Samsung a declansat o serie de contraprocese, argumentand ca Apple ii incalca patente legate de telefoanele mobile.