Un proiect de lege american impotriva pirateriei, SOPA (Stop Online Piracy Act), i-a determinat pe reprezentantii celor mai mari companii americane de internet din lume sa ia in calcul posibilitatea unei forme de protest extreme: suspendare serviciilor pe care le ofera milioanelor de oameni din intreaga lume.

Printre aceste companii se numara gigantii IT Google, Mozilla, PayPal, Amazon, eBay, FourSquare, dar si retelele de socializare Facebook si Twitter, scrie extremetech.com.

SOPA prevede ca detinatorii de copyright vor putea inchide website-uri care le-au preluat continut, fara sa aiba nevoie de procese sau de hotarari judecatoresti. De asemenea, motoarele de cautare ar putea fi determinate sa de-indexeze anumite site-uri, iar site-urile de plati online ar putea fi obligate sa anuleze anumite tranzactii.

Potrivit lui Markham Erickson, presedintele NetCoalition (care reuneste companiile de internet mentionate mai sus), varianta unei suspendari a serviciilor devine tot mai probabila pe zi ce trece.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.