Morgan Stanley are cele mai mari sanse de a se ocupa de IPO-ul Facebook. Si Goldman Sachs ar putea juca un rol-cheie in acest proces, scrie publicatia americana de business, care citeaza o sursa anonima.

Acest IPO ar reprezenta cel mai important debut din sectorul retelelor sociale, care pana acum a mai vazut lansari pe bursa precum cele ale LinkedIn, Groupon sau Zynga.

Speculatiile privind lansarea pe bursa au devenit tot mai intense dupa ce tradingul actiunilor pe piata secundara ar fi fost suspendat pana luni, potrivit Bloomberg. Despre listarea la bursa a celei mai mari retele de socializare din lume, care detine peste 800 de milioane de utilizatori, s-a vorbit inca de anul trecut. Cel mai probabil, Facebook se va lansa pe pietele de capital in acest an.

In prezent, compania lui Mark Zuckerberg este evaluata la 80 de miliarde de dolari, potrivit datelor SharesPost, platforma de trading unde au loc tranzactii cu actiuni ale companiilor nelistate la bursa, care sunt detinute privat.

Site-ul social a inregistrat anul trecut un profitul operational de 1,5 miliarde dolari si venituri de 3,8 miliarde dolari, scrie CNBC.

Citeste si:

Confesiunile unor fosti angajati de la Facebook. Cum e sa lucrezi, de fapt, cu Mark Zuckerberg