Colectia de documente pastrate intr-un loc secret include o nota scrise de mana, in 1976, de catre un om de afaceri care tocmai ii intalnise pe Steve Jobs si pe partenerul sau Steve Wozniak, un inginer american de origine poloneza, co-fondator Apple.

Cei doi pusesera bazele companiei in acel an si il rugasera pe Mike, seful unei tipografii, sa le dea gratuit un anume tip de coli pentru cataloage. "Pacaliciul asta (Steve Jobs n.r.) te va suna... Sunt doi baieti. Construiesc kit-uri. Lucreaza dintr-un garaj", a scris Mike pe o bucata de foaie pentru a-i avertiza pe colegii sai.

In arhiva Apple se mai afla o inregistrare video in care Wozniak povesteste cum au ales numele companiei. Lucrurile colectionate de-a lungul timpului ar fi trebuit sa ajunga intr-un muzeu Apple, insa, in 1997, cand Jobs s-a intors in fruntea companiei, ele au fost donate Universitatii Stanford. "Cu ajutorul acestei colectii poti urmari si creiona evolutia computerului personal", este de parere Leslie Berlin, istoric Stanford.

Citeste mai multe pe www.gandul.info