Donatia a fost facuta prin intermediul Fundatiei Brin Wojcicki, fondata de Sergey Brin si de sotia lui, Anne Wojcicki, potrivit unui anunt facut vineri de respectiva fundatie.

Fundatia non-profit Wikimedia a lansat saptamana trecuta actiunea sa anuala de strangere de fonduri pentru enciclopedia colaborativa online Wikipedia.org.

Astfel, vizitatorii Wikipedia.org pot citi un apel de la Jimmy Wales, fondatorul enciclopediei online. Potrivit lui Jimmy Wales, Wikipedia are 679 de servere și 95 de angajați. Wikipedia este al cincilea site pe internet, fiind vizitat de 450 de milioane de oameni diferiți in fiecare luna si avand miliarde de vizualizari ale paginilor sale.

"Comerțul este binevenit. Reclama nu este ceva malefic. Dar nu aparține acestui loc. Nu la Wikipedia. Wikipedia este ceva special. Este asemenea unei biblioteci sau a unei gradini publice (...) Cand am fondat Wikipedia, aș fi putut sa o transform intr-o companie pentru profit, cu anunțuri publicitare, dar am decis sa fac ceva diferit. Noi toți am muncit din greu de-a lungul anilor pentru a o menține eficienta și simpla (...) In acest an va rugam sa contribuiți cu 5 dolari, 10 euro, 1000 de yeni sau orice alta suma credeți ca ar ajuta și susține Wikipedia", spune Jimmy Wales in mesajul sau.

Lansata in limba engleza in 15 ianuarie 2001 si disponibila in prezent in peste 270 de limbi, Wikipedia nu publica niciun fel de continuturi publicitare. Wikipedia include peste 19 milioane de articole, din care 3,8 milioane in engleza, si este scrisa si editata de peste 82.000 de voluntari.

Anul trecut Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a donat 2 milioane de dolari fundatiei Wikimedia.