Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, a declarat ca toti angajatii care vor pleca vor fi platiti pana la sfarsitul lunii martie, urmand ca din aprilie sa primeasca platile compensatorii negociate cu conducerea companiei.

"Un numar de 500 de angajati din schimbul de zi, care vor iesi vineri, la ora 19.00, vor parasi fabrica Nokia din Jucu, incetand astfel activitatea aici, si vor primi la despartire si un telefon Nokia 500. Restul de pana la 1.830 de angajati vor pleca treptat pana la 30 noiembrie, iar activitatea de productie la fabrica va inceta dupa aceasta data. Vor mai ramane doar cei care vor demonta liniile de productie pentru a fi mutate in alta parte, la alta fabrica, din Asia. Activitatea inceteaza la Nokia Jucu din cauza lipsei comenzilor. Pana la 30 noiembrie se onoreaza comenzile in derulare, apoi gata. Angajatii vor fi platiti de Nokia in intervalul decembrie - martie, iar din aprilie vor primi platile compensatorii negociate cu conducerea companiei", a spus Ilcas.

Potrivit acestuia, prima de Craciun de 200 de lei negociata cu conducerea companiei va fi virata pe card angajatilor, in 10 decembrie.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal" a precizat ca pentru angajati vor fi organizate, pana in luna martie, cursuri de recalificare si vor fi intocmite listele cu cei care aplica pentru suma de 500 de euro acordata de Nokia celor care vor sa isi deschida o afacere sau sa isi continue studiile.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfarsitul lunii septembrie, sa inchida fabrica de la Jucu (judetul Cluj), in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Procedurile de inchidere a fabricii urmau sa se deruleze pana la finele anului, un numar total de 2.200 angajati pierzandu-si locurile de munca.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.