Utilizatorii pot vedea pe acest ecran imagini 3D daca pozitioneaza ecranul la o distanta de 30 de centimetri fata de ochi.

Sharp foloseste o tehnologie care presupune afisarea pe ecran de imagini diferite pentru fiecare ochi, dand iluzia 3D fara sa afecteze claritatea imaginii.

Compania nipona lucreaza inca din 2002 la dezvoltarea de produse 3D care sa nu necesite folosirea ochelarilor. Principalele probleme pe care au trebuit sa le depasesca in tot acest timp au fost rezolutia si luminozitatea slabe ale imaginilor obtinute prin aceasta noua tehnologie.

Dupa ce a reusit sa obtina calitatea dorita a imaginii, Sharp se pregateste sa extinda tehnologia pentru mai multe produse precum telefoane mobile, camera foto digitale, rame foto electronice, sau console de jocuri video. Productia noilor aparate dotate cu ecrane touchscreen 3D va incepe pena in septembrie acest an, poitrivit oficialilor Sharp.

Acesta este urmatorul pas in evolutia tehnologiei 3D- crearea ecranelor pe care sa poti vedea imagini tridimensionale fara sa ai nevoie de ochelari speciali, spun cei de la Sharp. Altfel nu ar cumpara nimeni un telefon cu ecran 3D daca ar fi nevoit sa poarte ochelari.
Odata depasita acesta problema, viitoarea generatie de telefoane mobile va fi echipata cu astfel de ecrane 3D.