Roberta Bigliani, sef in cadrul IDC, spune ca Spania este importanta pentru ca multe din orasele de aici au implementat tehnologii noi care le transforma in regiunile viitorului. Conceptul de oras inteligent - aplicat in cazul unei tari, regiuni sau district - inseamna ca acesta este puternic dezvoltat din punct de vedere tehnologic si care sustine dezvoltarea economica a tarii.

Primul pe lista este orasul Malaga si asta cu atat mai mult cu cat 20% din energia folosita aici provine din surse regenerabile. In plus, orasul are cel mai mare procent in ceea ce priveste sistemele educationale online.

Pe locul doi s-a clasat Barcelona, datorita utilizatorii vehiculelor de transport electrice. Sectorul de transport din Spania este responsabil pentru 37,9% din energia consumata aici si aduna o patrime din emisiile de carbon. Asa ca Spania este cunoscuta pentru facilitatile pe care le ofera pentru cei care folosesc mijloace de transport prietenoase cu mediul, in unele cazuri acestea ajung si la 7.000 de euro.

Pe locul trei si patru se afla Santander si Madrid.

Citeste si:

Regele Mihai: Romania nu este o mostenire de la parintii nostri, ci o tara luata cu imprumut de la copiii nostri. Vom sustine interesele fundamentale ale Romaniei VIDEO

7 pasi pentru salvarea zonei euro. Ce propuneri are miliardarul George Soros