Aplicatia va fi disponibila in App Store al Apple in urmatoarele saptamani, iar compania Betable, partener din Londra al Big Fish, va procesa pariurile in program.

Dezvoltatorii de jocuri construiesc versiuni digitale ale cazinourilor din Las Vegas, in conditiile in care, potrivit Juniper Research, utilizatorii de smartphone-uri si tablete vor paria anual 100 de miliarde de dolari prin intermediul acestor aparate, pana in 2017, in crestere de la circa 20 de miliarde de dolari anul trecut.

Aceste asteptari au determinat Big Fish si alti dezvoltatori sa inlocuiasca rapid in aplicatii monedele virtuale cu bani reali, chiar daca utilizarea lor ar putea fi limitata de restrictiile legale existente in Statele Unite.

"Este cea mai mare oportunitate pentru dezvoltatorii de jocuri de la aparitia Internetului", a declarat Christopher Griffin, director general al Betable.

Big Fish ar putea fi concurata in curand de Zynga, cel mai mare producator de jocuri disponibile pe retelele de socializare, care a anuntat luna trecuta planuri de a introduce pariurile cu bani reali, in prima jumatate a anului 2013.

Totodata, in SUA ar putea fi relaxate restrictiile aplicate jocurilor de noroc prin Internet, mai multe state, intre care California, Nevada si New Jersey, analizand proiecte de legalizare a acestora.

In Marea Britanie, companii precum Betfair Group si William Hill furnizeaza aplicatii de jocuri de noroc pentru iphone. Betabile colaboreaza cu mai multi alti producatori de jocuri, pentru a lansa jocurile cu bani reali in acest an, a spus Griffin.

Magazinele Apple gazduiesc un numar tot mai mare de aplicatii cazino, dar compania nu primeste o parte din veniturile rezultate din vanzarea acestora, a declarat Tom Neumayr, purtator de cuvant al companiei. Aceste jocuri sunt permise in App Store atat timp cat sunt respectate legislatiile locale, a precizat el.

Anul trecut, Apple a impiedicat Big Fish sa opereze un serviciu pe baza de abonament lunar, care ar fi conferit utilizatorilor ipad accesul la zeci de jocuri video.

Big Fish, fondata in 2002, a obtinut anul trecut venituri de peste 180 milioane de dolari.

Numerosi utilizatori platesc pentru monede virtuale, ca sa parieze la jocurile mecanice, de poker, sau alte jocuri ale Big Fish, cu toate ca nu pot incasa castigurile. Acesti utilizatori este probabil sa participe la pariurile reale, a aratat Paul Thelen, directorul general al Big Fish.