Sony va dobandi si unele brevete de inventie ale Ericsson din domeniul telefoanelor mobile, iar grupul japonez va integra produsele Sony Ericsson cu gama proprie de electronice si continut online.

Pana acum, laptopurile, tabletele, consolele de jocuri video si alte electronice produse de Sony erau create, dezvoltate, produse si asezate pe piata separat de telefoanele Sony Ericsson.

"Putem oferi consumatorilor smartphone-uri, laptopuri, tablete si televizoare care se vor conecta fara probleme intre ele si vor deschise o noua lume a divertismentului online", a declarat Sir Howard Stringer, presedinte si director general al Sony.

In piata se vorbea de ceva timo de preluarea integrala a producatorului de telefoane de catre Sony, iar surse apropiate discutiilor au declarat in octombrie pentru Reuters ca grupul japonez si partenerul sau suedez, Ericsson, negociaza o astfel de tranzactie.

"Sony dispune acum de toate componentele necesare pentru a concura cu Samsung si Apple. Marea intrebare este - poate executa? Trecutul ma face sa fiu sceptic, insa nu as spune ca nu vor reusi", comenteaza un analist de specialitate, citat de Reuters.

Fondata in 2001, Sony Ericsson a avut un succes fulminant la debut, datorita telefoanelor axate pe camere foto de calitate sau redarea de muzica, derivate din popularele produse Walkman si CyberShot ale Sony. In ultimii ani insa, compania a ramas in urma pe piata smartphone, desi produce si comercializeaza telefoane competitive cu sistem de operare Android.

Ericsson a anuntat ca tranzactia include un acord amplu de licentiere a drepturilor de proprietate intelectuala, care acopera practic toate tehnologiile Ericsson folosite de Sony in produsele si serviciile sale. De asemenea, Sony a dobandit "cinci familii esentiale de brevete privind tehnologia telefoanelor wireless".

Citeste si:

Banca Transilvania si-a dublat profitul in primele noua luni ale anului

Veniturile Orange Romania. Ce s-a intamplat in trimestrul III, comparativ cu precedentul. Evolutia companiei fata de 2010