Atacul, unul dintre cele mai importante din ultimii ani, ar putea aduce prejudicii de miliarde de dolari. In plus, cei de la endgadget noteaza ca accesul la retea a fost suspendat inca de saptamana trecuta, dar Sony a dat amanunte abia dupa o saptamana.

Citeste si Atentie iPad! Sony intra in arena si prezinta primele tablete FOTO

Telefonul PlayStation, anuntat oficial! Vezi aici cum arata! VIDEO

Astfel, compania recunoaste ca hackerii au avut acces la numele utilizatorilor, parole, intrebari de securitate si raspunsurile la ele.

Iar lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat chiar Sony recunoaste, dar "nu stie sigur" ca hackerii au aflat inclusiv informatii legate de cardurile de credit ale utilizatorilor.

Ce se intampla in Romania?

Reprezentantii companiei au precizat ca intreruperea a fost cauzata de o bresa de securitate, intre 17 si 19 aprilie, care a compromis informatiile despre utilizatorii PlayStation Network si Qriocity.

Ca masura de protectie, Sony a angajat o companie externa de securitate sa intreprinda o investigatie completa si a imbunatatit securitatea si infrastructura retelei prin reconstructia sistemului de inregistrare, asigurand, astfel, o protectie mai buna a informatiilor personale.