In 60% din cazurile in care angajatii sunt distrasi de la munca lor, ei isi verifica fie emailul, ori raspund unui prieten de pe o retea sociala sau pur si simplu vorbesc cu cineva pe messenger, arata un studiu harmon.ie. Concret, aproape jumatate dintre angajati lucreaza doar 15 minute si chiar mai putin fara intrerupere. In schimb, pierd cel putin o ora pe zi cu activitati adiacente.

Ce inseamna acest lucru in bani? O ora irosita inseamna o pierdere de peste 10.300 de dolari anual, calculata la un castig de 30 de dolari pe ora. Pentru afacerile cu peste 1.000 de angajati, acest lucru va duce la o paguba de 10 milioane de dolari.

Cea mai mare parte a salariatilor isi pierd vremea verificandu-si emailul si 9% citind ce posteaza prietenii pe Facebook.

Ironia sta chiar in faptul ca aceste "unelte" care au fost create pentru a ne economisi timpul, au un efect contrariu. Este ceea ce psihologii numesc "tulburare compulsiva online" pentru viata noastra personala, acum fenomenul se manifesta si in mediul de lucru.