Fondatorul Facebook: Planuim o surpriza pentru saptamana viitoare

Directorul general al celebrei retele de socializare, Mark Zuckerberg, sustine ca proiectul Facebook in parteneriat cu gigantul Skype a fost pregatit de biroul din Seattle, singurul centru important de dezvoltare al companiei din afara sediului central din Palo Alto, California.

Blogurile IT au speculat in ultima luna ca Facebook se ocupa in prezent de dezvoltarea mai multor proiecte in zona gadget-urilor mobile, printre care si o aplicatie pentru iPad si un soft specializat de photo-sharing pentru iPhone.

De exemplu, blogul TechCrunch informeaza ca proiectul anuntat de Zuckerberg reprezinta introducerea unei functii de videochat in parteneriat cu Skype, cumparat in luna mai de Microsoft pentru suma de 8,5 miliarde de dolari.

Parteneriatul cu Skype, surpriza lui Zuckerberg?

Un parteneriat intre cel mai mare si mai popular site de socializare din lume si compania Skype ar putea reprezenta raspunsul lui Zuckerberg la serviciul Hangouts oferit de reteaua sociala Google+, al carei demo a fost lansat pe piata joia trecuta. Google+ este disponibila, pentru moment, doar pe baza de invitatie, pentru ca oficialii companiei sa testeze serviciile oferite. Insa, capacitatea serviciului de test a fost depasita imediat ce a fost lansata, Google anuntand de vineri ca a oprit inscrierile pana la deschiderea oficiala a paginii pentru publicul larg.

In prezent, utilizatorii interesati de conferintele video, trebuie sa acceseze softuri precum Skype, Apple FaceTime, Google Talk sau Google+ Hangouts.

Citeste si:

Microsoft colaboareaza cu un motor de cautare chinez. Despre ce este vorba

Chinezii vor sa cumpere Facebook. Cum s-ar schimba politica retelei de socializare