IPhone 4S are parte de prima lansare cu adevarat planetara asteptata la fel ca revelionul. Din Australia pina in Asia, continuand spre Europa si in urma cu putin timp in Statele Unite, fanii marcii au stat din nou la cozi uriase ca sa isi cumpere noul iPhone4S.

Dincolo de strategia de marketing printre cei care au s-au asezat civilizat la rand in America s-a numarat astazi si Steve Wozniak,
cofondatorul Apple.

Magia telefonului nu sta neaparat in felul in care arata ci in ce poate face aparatul. Desi toate telefoanele Apple din ultimii trei ani suporta noul sistem de operare iOS5, unele abilitati sunt limitate la noul model din cauza  procesorului mult mai puternic. Este vorba in primul rand de Siri, asistenta vocala cu inteligenta artificiala care raspunde corect la intrebari banale, deocamdata in engleza, franceza si germana.

Reactia publicului la anuntul lansarii iPhone 4S s-a simtit cel mai bine pe burse. Actiunile companiei, in picaj. Cat va costa iPhone 4S, smartphone-ul care trimite SMS-uri vocale VIDEO

Impresioneaza si noua camera foto si video care poate prelua imagini la inalta rezolutie. Totul se misca mai repede pe ecran, in special jocurile. Si bateria este mai puternica, cu 12%. Dar nu va lasati pacaliti. iPhone 4S este identic cu iPhone4. Diferentele sunt in interior, asa cum au aflat cei care l-au desfacut deja in bucati. Asadar, romanii care pun mai mult pret pe imagine decat pe tehnologie, nu trebuie sa se grabeasca. Ceilalti vor fi bucurosi sa stie ca tot de azi s-au deschis precomenzile in magazinele online de la noi.

Pretul unui iPhone 4S fara abonament pleaca de la 799 de dolari, pentru versiunea cu memorie de 16 GB.

Telefoanul poate fi cumparat la liber si din tari europene precum Marea Britanie, Germania sau Franta. In cazul celor din urma pretul incepe de la 629 pentru cea mai ieftina versiune, iar Marea Britanie de la 499 de lire (570 de dolari).

In rest, secretomania Apple i-a contaminat si pe operatorii nostri de telefonie. Toti recunosc ca vor aduce telefonul curand in oferta, insa nimeni nu spune cand. Credem noi ca ideal ar fi inainte de Craciun.