LG, Samsung, Motorola si HTC sunt doar cativa dintre producatori de telefoane mobile care au anuntat lansarea unor telefoane 3D pe care le poti folosi fara sa ai nevoie de ochelari speciali, potrivit celor de la Business Insider.

Telefonul LG Optimus 3D este primul mobil in trei dimensiuni care va fi lansat America, insa pana acum producatorii nu au specificat data exacta la care se va intampla acest lucru. Cu toate acestea, sunt mici sanse ca acesta sa ajunga la noi si asta pentru ca telefonul va fi comercializat codat in reteaua AT&T.

Urmatorul pe lista este HTC Evo 3D, cu un ecran de 4,3 inci, o camera foto centrală de 1,3 inci, procesor dual-core. El va fi lansat in aceasta vara. Va rula sistemul Android 2.3 Gingerbread si vei putea vedea videoclipuri pe Youtube in format 3D.

Citeste si Noua generatie de telefoane si camere video: filmeaza sub apa si chiar mult sub zero grade! GALERIE FOTO si VIDEO

Producatorul Sharp vine puternic din urma cu un smartphone 3D. Telefonul va avea un ecran de 3,7 inci, insa nu se stie inca data la care va fi disponibil in magazine. Chiar si asa, daca HTC Evo 3D va rula cel mai nou sistem de operare Android, modelul Shapr se poate "lauda" doar cu un modest Android 2.2 Froyo.

Telefoanele si tabletele viitorului, la targul international de la Barcelona! GALERIE FOTO

Telefonul Motorola MT810 are o pereche de ochelari 3D incorporati si un ecran generos de 3,2 inci. Iar viitorul suna bine la propriu. La anul va fi lansat in America si in Europa. Asa ca am putea sa il cumparam chiar si din Romania.

Samsung este urmatorul producator care a mizat pe 3D. Chiar si asa, trebuie mentionat faptul ca a fost primul telefon cu ecran 3D lansat pe piata pana acum. Vorbim insa de Coreea unde este comercializat inca de anul trecut. Insa specificatiile acestuia nu sunt chiar de top: are un ecran de doar 3,2 inci si o camera foto de 3,2 megapixeli.