De asemenea, Movila afirma ca o serie de infractiuni privind criminalitatea organizata, traficul de persoane sau cel de droguri de mare risc au fost initiate de persoane care foloseau serviciile PrePay, fiind astfel foarte greu de identificat, in lipsa unei baze de date privind identitatea utilizatorilor unui astfel de serviciu.

Potrivit proiectului de lege propus de deputatul Petru Movila, "furnizorul serviciului de comunicatii electronice destinat publicului are obligatia de a solicita un act de identitate al utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay”.

De asemenea, utilizatorii serviciilor de comunicatii electronice au obligatia de a prezenta un act de identitate la achizitionarea serviciului.

In cazul in care serviciul de tip PrePay este achizitionat de o persoana juridica, aceasta este obligata sa prezinte furnizorului de servicii de comunicatii electronice destinate publicului un tabel cu datele personale ale utilizatorilor.

Deputatul PDL a mai spus ca sistemul colectarii datelor personale ale utilizatorilor serviciilor de telefonie mobila este obligatoriu in state precum Germania, Italia, Danemarca, Letonia, Bulgaria si Slovacia.