Un argument simplu ar fi ca sunt facute special pentru a face poze, in timp ce camera telefonului este doar o functie in caz ca ai nevoie, ai vazut ceva interesant si vrei sa faci o poza, si nu umbli toata ziua cu aparatul foto dupa tine.

Dar pentru vacante, aniversari, reuniuni de familie, revelioane, etc., aparatul foto isi pastreaza superioritatea. Mai ales ca odata cu avansul tehnologic, camerele sunt din ce in ce mai mici, mai usoare si mai simplu de utilizat, iar calitatea imaginilor captate din ce in ce mai buna.

Cei de la PCWorld au testat mai multe aparate foto digitale compacte care se afla pe piata in prezent si au ales 5, considerate cele mai performante si cu un raport calitate-pret foarte bun. Nu este neaparat un clasament, ci doar o alegere a tot ce este mai bun pe piata in acest moment.

  1. Canon PowerShot S90

Face cele mai clare poze chiar si in conditii de luminozitate slaba. Este foarte usor de utilizat si are un meniu simplu si clar.

Pret: 300-350 euro

  1. Panasonic Lumix DMC-ZR1

Este o camera foarte silentioasa, performanta atat pentru fotografii cat si pentru video.

Pret: 200-250 euro

  1. Sony Cyber-shot DSC-WX5

Pe langa calitatea imaginii si setari originale, ofera si posibilitatea de a face fotografii panoramice cu unghi larg in 3D.

Pret: 300 euro

  1. Canon PowerShot SD4000 IS

Una dintre cele mai impresionante aparate foto compacte. Este inzestrata cu lentile de camera profesionala, iar ca urmare si calitatea imaginii se apropie foarte mult de cea a aparatelor profesionale.

Pret: 400-450 euro

  1. Nikon Coolpix S8000

Este camera ideala pentru incepatori si pentru cei comozi, care nu au rabdare sa umble prin meniu sa seteze diferite functii. Totul este automat, drept urmare, e dificil sa faci poze proaste cu ea.

Pret: 200-250 euro