BRD, banca preluata de francezii de la SocGen acum 12 ani, conduce clasamentul bancilor cu profit, noteaza Ziarul Financiar. BRD, care imediat dupa preluare a intrat intr-un proces de restructurare care a tinut mai multi ani, reuseste sa-si valorifice cel mai bine activele si portofoliul de credite detinut. La jumatatea anului BRD a avut un profit de 282 mil. lei, reprezentand 73% din rezultatul bancar al primelor zece banci din sistem si dublu fata de rezultatul intregului sistem bancar.

BCR, numarul unu din punctul de vedere al activelor, a raportat un profit net de 163 mil. lei la jumatatea anului. UniCredit este pe locul trei, cu 124 mil. lei, urmata de Raiffeisen, cu 103 mil. lei. Americanii de la Citi au intrat pe cinci, cu toate ca din punctul de vedere al activelor se afla pe locul 15.

Banca Transilvania, singura institutie de credit romaneasca independenta din top 10, a anuntat un profit de 66 de milioane de lei. RBS, aflata pe locul 14 ca active, este pe locul 7 ca profit, iar ING, numarul 10 in sistem, este pe locul 8 ca rezultat net pozitiv.

Banca de stat Eximbank a raportat un profit de 36 mil. lei, in timp ce dupa active este pe locul 20. Top 10 la profit este incheiat de trei banci care au rezultate in jurul a 10 milioane de lei - CEC Bank, OTP si Bank of Cyprus.

Citeste intreg articolul pe www.zf.ro