"Avem intentia de a intra pe telefonia mobila prin intermediul unui MVNO. Avem un proiect in acest sens, dar nu pot avansa un termen. In prezent ne concentram pe furnizarea de mobilitate la nivelul locuintelor si apoi vom face pasul spre urmatorul nivel", a spus Pascu.

Un MVNO este un operator care furnizeaza servicii de voce si date mobile fara a-si construi propria retea de antene si fibra optica, ci inchiriind infrastructura de la operatori existenti.

Prezenta pe piata romaneasca din 1992, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din Romania, furnizand servicii de televiziune prin cablu si prin satelit, internet de mare viteza si telefonie fixa digitala.

Operatorul are 1,147 milioane de clienti in 200 de orase medii si mari. In primele sase luni, veniturile in dolari ale UPC Romania au scazut cu 9,7%, la 66 milioane de dolari. In lei, veniturile operatorului au crescut cu 2,6%, la 223 milioane de lei, de la 217 milioane de lei in aceeasi perioada a anului 2011.

UPC Romania este afiliata la UPC Broadband, divizia europeana a grupului Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din lume. Principalii concurenti ai UPC Romania sunt RCS&RDS si Romtelecom.