Reteaua de socializare incearca sa dea astfel asigurari actionarilor si investitorilor. Acestia sunt ingrijorati de perspectivele de crestere ale companiei, dupa ce viabilitatea Facebook ca platforma de publicitate online a fost pusa sub semnul intrebarii. Un alt motiv de teama este dat de valoarea actiunilor care a scazut la 17,73 dolari la finalul sedintei bursiere de marti de la New York, atingand un nou minim, fata de o cotatie de 38 de dolari pe 18 mai, cand a avut loc listarea pe piata Nasdaq. 

Cu alte cuvinte, Mark Zuckerberg isi da toata sillinta sa demonstreze increderea in viitorul companiei.

Totodata, compania a prezentat un plan prin care va rascumpara 101 milioane actiuni in octombrie, dupa deblocarea unor pachete de actiuni restrictionate, destinate angajatilor. La cotatia bursiera actuala, compania va cheltui 1,9 miliarde de dolari pentru a rascumpara titlurile.  Masurile anuntate vor functiona ca "un fel de zid defensiv" in jurul pretului actiunilor Facebook, noteaza WSJ.com.

Deciziile anuntate reduc volumul de actiuni disponibile pe piata. In noiembrie, peste un miliard de actiuni Facebook vor putea fi vandute de catre actualii actionari, dupa expirarea unei perioade de restrictii impuse odata cu listarea la bursa.