Numai in luna mai, vanzarile de carte digitala au inregistrat o crestere de 163% fata de perioada similara a anului precedent, in timp ce pentru primele cinci luni ale anului, avansul a fost chiar mai mare, de 207%, pana la aproape 150 de milioane de dolari (115 milioane de euro).

In total, vanzarile s-au cifrat in 2009 la un miliard de dolari (aproape 775 de milioane de euro), iar anul acesta ar urma sa creasca pana la 1,6 de miliarde de dolari (1,2 de miliarde de euro), dupa cum estimeaza analistii PricewaterhouseCoopers.

Cartile digitale au prins elan in ultima perioada, mai ales odata cu cresterea vanzarilor de cititoare electronice precum Kindle, Sony Reader, Fujitsu FLEPia, Readius sau iPad de la Apple, echipamente dotate cu biblioteci virtuale capabile sa stocheze sute sau mii de carti, in functie de memorie.

Cartile digitale castiga teren, iar echipamente precum Kindle sau iPad n-au facut decat sa ridice o piata de;a in crestere, unde Amazon are un avantaj si este foarte bine pozitionat”, apreciaza Mark Mahaney, analist al Citigroup.

Cititi mai multe despre factorii care au determinat cresterea vanzarilor de carti digitale pe www.businessmagazin.ro.