"Nu am fi surprinsi daca aflam ca Apple a vandut aproape un milion de iPad 2-uri in weekendul de debut", a declarat un analist al Wedbush Securities.

Primul iPad a depasit pragul de un milion de unitati la 28 de zile de la lansare si s-a vandut in "doar" 300.000 de exemplare in primul weekend.

Retailerul american Best Buy a anuntat vineri ca unele magazine au epuizat stocul de iPad 2 si accesoriile sale in mai putin de zece minute.

Global Equities Research estimeaza ca Apple a vandut in primul weekend de la lansarea iPad 2 de trei ori mai multe unitati decat la debutul primei versiuni a tabletei.

iPad 2 a fost lansat vineri in Statele Unite si urmeaza sa soseasca pe 25 martie in alte 26 de tari. Romania nu este programata pentru prima etapa a lansarii internationale.

Tableta se regaseste insa in oferta unui cunoscut retailer online, cu un pret incepand de la 2.499 de lei, pentru varianta de baza, cu mentiunea "disponibil in 17 zile". Astfel, cel mai optimist termen pentru aparitia iPad 2 la importatorii din Romania ar fi 1 aprilie. Cea mai scumpa versiune apare la un pret de 4.099 lei.