La sfarsitul primului trimestru al anului trecut, baza de clienti a Orange Romania se situa la 10,274 milioane, iar la sfarsitul lui 2011 la 10,262 milioane.

Din totalul clientilor, Orange Romania numara in primul trimestru 3,19 milioane de clienti de internet mobil broadband, in crestere de la 3,14 milioane in primul trimestru al anului trecut, potrivit rezultatelor anuntate, astazi, de grupul France Telecom, intr-un comunicat.

Venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 de euro. Orange România a inregistrat cu 53% mai multe numere portate in retea in primul trimestru din acest an, fata de perioada similara a anului trecut.

Fata de trimestrul al patrulea al anului trecut, numarul de clienti de internet mobil broadband a coborat cu 238.000, de la 3,433 milioane.

La nivel de grup, veniturile France Telecom si marjele operationale s-au deteriorat in primul trimestru, principala piata din Franta fiind afectata de concurenta puternica din partea operatorului ultra-low-cost Iliad, potrivit Reuters.

Veniturile au coborat cu 1,8%, la 10,92 miliarde de euro, in timp ce profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a scazut de la 3,67 miliarde de euro in primul trimestru al anului trecut la 3,43 miliarde de euro. Analistii consultati de Reuters anticipau venituri de 10,81 miliarde de euro si un profit EBITDA de 3,45 miliarde de euro.