Grupul britanic telecom analizeaza si introducerea facturarii intr-o moneda diferita "daca va fi necesar", a declarat directorul financiar, Andy Halford, in timpul unei conferinte dupa anuntarea rezultatelor financiare, potrivit Bloomberg

Transferurile de bani ale Vodafone arata cum companiile britanice incearca sa se protejeze impotriva unor eventuale pierderi in tarile care folosesc euro.

Producatorul de medicamente GlaxoSmithKline a inceput de anul trecut sa-si repatrieze fondurile din majoritatea bancilor din zona euro.

GlaxoSmithKline, cel mai mare producator de medicamente din Marea Britanie, transfera lichiditati de "zeci de milioane de lire sterline" din bancile europene in cele britanice, a declarat marti directorul general, Andrew Witty

"Nu lasam lichiditati in majoritatea tarilor europene", cu exceptia Germaniei, a spus el. "Toti banii incasati pe parcursul unei zile sunt transferati din bancile locale in banci pe care le consideram sigure", a afirmat el. 

Directorul financiar al companiei de publicitate WPP, Paul Richardson, a declarat, miercuri, ca strange lichiditatile in exces pe care le detine in bancile din Europa si transfera banii in SUA, unde sunt schimbati zilnic in dolari. 

"Ce s-ar intampla daca ar cadea ghilotina? Compania se simte asigurata ca este in cea mai buna pozitie posibila daca una dintre tari inregistreaza o reevaluare puternica", a declarat intr-un interviu Richardson. 

Grecia trebuie sa acopere in martie scadenta unor obligatiuni in valoare de 14,5 miliarde de euro si face eforturi pentru a-si asigura finantarea necesara ca sa evite colapsul.