Una dintre persoanele citate a aratat ca sefii Yahoo nu vor sa auda, momentan, de oferte de preluare integrala a companiei. 

Yahoo se descurca tot mai greu in lupta cu rivali ca Google si Facebook, compania cautand masuri de revigorare a afacerilor. 

Fosta glorie a internetului are o valoare de piata de circa 18,5 miliarde de dolari. 

Printre cele mai importante masuri luate in calcul anterior de conducerea Yahoo se numara vanzarea de participatii minoritare catre fonduri de capital privat, varianta respinsa insa de actionari importanti ai companiei. 

Planul de despartire de activele din Asia este considerat de analisti un rezultat al presiunilor exercitate de fondul Third Point, controlat de Dan Loeb, unul dintre cei mai importanti actionari ai Yahoo. 

Actiunile companiei au evoluat pe minus pe parcursul sedintei bursiere de miercuri de la New York, in linie cu intregul sector IT, insa au inchis in urcare cu aproape 6% dupa aparitia informatiilor privind vanzarea activelor asiatice. 

Tranzactia estimata la 17 miliarde de dolari include valoarea participatiei de 40% detinuta de Yahoo la grupul Alibaba, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata IT online din China.