Consultantii Yahoo! - Goldman Sachs si Allen&Co - au informat companiile interesate de achizitia portalului de faptul ca trebuie sa semneze un contract de confidentialitate inainte de a avea acces la datele financiare ale acestuia. Cerinta a "iritat" potentialii cumparatori, printre care fonduri de investiii, care voiau sa liciteze impreuna pentru Yahoo!. Asa ca au refuzat sa semneze, iar una dintre sursele citate de Reuters spune ca acest lucru inseamna ca nu vor mai putea participa la discutiile de vanzare.

Cu o valoarea de piata de aproape 20 de miliarde de dolari, Yahoo! este prea mare pentru a fi "inghitita" de concurenta, cu o singura exceptie - Microsoft. Chiar si asa, firma de software ia in considerare participarea la licitatie impreuna cu fondurile de investitii Silver Lake Partners si Canada Pension Plan Investment, potrivit Wall Street Journal.

In acest caz, Microsoft ar veni cu o finantare de cateva miliarde de dolari, iar detaliile financiare ar reveni partenerilor.

Reuters a mai scris faptul ca Microsoft si Silver Lake Partners se aflau printre potentialii cumparatori.

Si Jack Ma, fondatorul si CEO-ul gigantului online Alibaba si-a reiterat interesul pentru portal.

Seful AOL, Tim Armstrong, incearca sa ii convinga pe investitorii grupului sa participe la o licitatie pentru Yahoo!.

Investitorii estimeaza pretul de vanzare al unei actiuni Yahoo intre 16 si 18 dolari. In comparatie, Microsoft a oferit 33 de dolari pe actiune, adica 47,5 miliarde de dolari, in urma cu trei ani.

Actiunile Yahoo! au crescut miercuri cu 3,04%, la 15,95 de dolari.

sursa foto: tecdiary.com.

Citeste si

"Inghetata" preferata a pasionatilor de gadgeturi. Top 13 noutati ale sistemului de operare Android Ice Cream Sandwich

Povestea „cititorilor” de vinuri. Cum se creeaza un somelier FOTO