Intr-un email, Bartz i-a anuntat pe angajati ca a fost disponibilizata si va fi inlocuita, temporar, cu Timothy Morse, directorul financiar al companiei, in timp ce boardul Yahoo va cauta un nou manager.

Cei de la Wall Street Journal scriu ca oficialii Yahoo iau in considerare chiar o pontentiala vanzarea catre "cel care da mai multi bani".

Fostul CEO trebuia sa dea o noua directia Yahoo, un gigant online care este tot mai greoi si nu reuseste sa faca fata competitiei Google, Facebook si Twitter, servicii care atrag mai multa reclama. Potrivit firmei eMarketer, Facebook va depasi Yahoo anul acesta la capitolul venituri obtinute din afisarea reclamelor pe site.

Bartz a fost numita CEO in 2009, cand l-a inlocuit pe fondatorul companiei Jerry Yang. La acea data, actiunile companiei erau tranzactionate la 12 dolari, nivel egal cu cel din prezent, iar pretul lor a crescut cu 6%, la 13,72%, dupa anuntul plecarii CEO-ului. Nu trebuie sa uitam nici ca, in ianuarie 2000, in plina bula dotcom, acestea erau estimate la 125 de dolari fiecare.

Care este motivul pentru care actiunile au crescut cu 6% pe o piata apatica? Investitorii nu au fost multumiti de modul in care ea a condusa compania si nici de faptul ca Bartz a luat decizia de a detasa de organizarea companiei chineze Alibaba, la care Yahoo detine 40% din actiuni. Bartz, care a lucrat inainte la firma de software Autodesk, este bine cunoscuta pentru stilul sau direct de a discuta cu presa, a facut cativa pasi gresiti in relatia cu Alibaba.

In luna mai, Alibaba si-a transferat unul dintre bunuri, respectiv compania Alipay, catre o firma controlata de fondatorul sau Jack Ma, iar Bartz nu a reusit sa evite acest lucru. Mai tarziu, s-a aflat ca toti cei din conducerea Yahoo stiau de aceasta tranzactie. Urmarile insa au fost dificil de "digerat" pentru boardul de conducere - actiunile Yahoo au scazut cu 20%.

CEO-ul interimar Timothy Morse va fi ajutat sa conduca Yahoo de un board format din cinci executivi seniori.

Yahoo a inregistrat venituri de 1,08 miliarde de dolari in cel de-al doilea trimestru al anului, in scadere cu 4,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit BBC. Cu toate acestea, profitul companiei a crescut cu 11% in aceeasi perioada, pana la 237 milioane de dolari.

Citeste si

Lupta cu tehnologia.  Cat de mult mai conteaza diploma de facultate intr-o lume in care calculatorul ne “fura” joburile 

Averea investitorilor pe Bursa a scazut cu 110 mil. euro in trimestrul al II-lea