De ce Netbook-urile sunt mai bune decat un iPad
1.      Video Chat. Majoritatea Netbook-urilor au incorporate camera video pentru chaturi pe Skype si alte programe. iPad-urile, nu.

2.      Flash. iPad-urile nu au aplicatia Flash, Netbook-urile da.

3.      Programare. Cei mai multi oameni nu sunt programatori, insa poti folosi aplicatiile de programare pe Netbook-uri daca ai Windows 7 OS. Specialistii de la Cnet glumesc si spun ca pentru hackerii priceputi, inventarea unei aplicatii de programare pentru iPad, le-ar adduce destul de multi bani.

4.      Descarcarea sau incarcarea pozelor de pe aparatele foto. Faptul ca iPad-urile nu au porturi USB inseamna ca nu pot fi descarcate sau incarcate poze de pe/pe aparatele foto. Toate Netbook-urile au cel putin 2 porturi USB.

5.      Stocarea a mai mult de 64GB de date. iPad-urile nu dispun de prea multa memorie, in vreme ce Netbook-urile, in formula standard, au 160GB memorie pe hard.

6.      Sa te joci pe Facebook. Browser-urile pentru jocuri nu prea pot fi instalate pe noul iPad. Pentru cei care vor sa joace Farmville, lucrul acesta nu il pot face pe un iPad.

7.      Scoaterea bateriei. Netbook-urile dispun de baterii detasabile, in vreme ce iPad-urile nu.

8.      Instalarea CD media. Pe iPad-uri nu pot fi instalate CD-Rom uri, in timp ce pe NetBook-uri da.

9.      Sa poti sa scrii cu calculatorul pe picioare. Forma Netbook-urilor, adica forma normal a laptop-utilor, din ecran si tastatura permite scrierea cu calculatorul pe picioare, stand in fotoliu. Cu iPad-ul, dintr-o singura bucata, lucrul acesta nu etse posibil.

10. Upgrade. iPad-urile nu pot fi upgrade-te, spre exemplu, sa adaugi mai multa memorie pe hard. Netbook-urile, da.