Concesiuni de autostrazi de 4 mld. euro bat pasul pe loc: Craiova-Pitesti si centura de sud a Capitalei nu au nici data de start, nici de final

Autostrada de centura sud a Capitalei (48 km) si autostrada Craiova-Pitesti (121 km), doua proiecte pe care statul vrea sa le construiasca in concesiune si care ar urma sa coste cumulat 3,7 miliarde de euro, bat pasul pe loc de un an, desi lucrarile trebuia sa demareze in 2014. Statul nu a selectat nici pana acum un investitor privat pentru ele, iar cele doua sosele nu au nici termen de incepere, nici de finalizare, scrie Ziarul Financiar.

Cand are guvernul dreptate? Cifrele privind economia difera de la un document la altul

Dupa datele anuntate de Eurostat si confirmate, ulterior, de INS privind recesiunea tehnica, guvernul afirma, intr-un comunicat, ca tinta de crestere economica pentru tot anul este mentinuta la 2,5%, asa cum a fost prognozata in Programul de convergenta din primavara. Insa, in ordonanta de rectificare bugetara, aprobata in urma cu doar doua saptamani, tinta de crestere a PIB este stabilita la 2,8%, potrivit www.capital.ro.

Statul, banca si presupusa iubita. Cei trei executori care au de recuperat bani din conturile goale ale lui Dinu Patriciu

A fost cel mai bogat roman, insa de ani buni nu mai avea niciun ban in tara. Dinu Patriciu ramane pe lista neagra a datornicilor, pe care ii vaneaza toata lumea: de la fosti parteneri de afaceri sau de amor, pana la Ministerul Finantelor. Asa ca mostenitoarele lui vor putea administra o avere inca impresionanta, dar exista riscul urias de a plati oalele sparte de omul de afaceri. Averea lui Dinu Patriciu este vizata acum de mostenitorii de drept ai miliardarului, de statul roman dar si de persoane carora omul de afaceri le datora bani, poate, chiar milioane de euro, informeaza www.stirileprotv.ro.

Analiza ZF: Ce operator instaleaza cel mai repede serviciile de internet si cine primeste cele mai multe reclamatii

Indicatorii de calitate privind furnizarea serviciilor de internet fix si mobil pe care operatorii locali ii publica in urma unei decizii luate de autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) din anul 2011 arata, pe de o parte, ca operatorii se descurca mai bine la instalarea serviciilor decat la a raspunde la reclamatii, iar pe de alta parte, ca o comparatie intre performanta operatorilor este dificil de realizat in conditiile care acestea nu sunt publicate intr-un format standard de companii, fiecare dintre ele alegand forme si structuri diferite pentru aceste rapoarte, noteaza Ziarul Financiar.

Neprotejati in UE: Romania are un singur produs cu indicatie de origine protejata

Pe 7 aprilie 2011, Comisia Europeana publica un Regulament prin care Magiunul de prune de Topoloveni obtinea certificatul de indicatie geografica protejata (IGP), un act care ii ofera pe piata comunitara atat o protectie a proprietatii intelectuale cat si vizibilitate pe o piata extinsa. De atunci niciun alt producator autohton nu a mai obtinut recunoasterea unor indicatii geografice pentru produsele lor, in timp ce statele din jur inregistreaza marca dupa marca. Anul acesta nu s-au depus noi documentatii, iar in asteptarea aprobarii finale sunt doar doua produse: Telemeaua de Ibanesti si Novac Afumat din tara Barsei, scrie www.economica.net.

Compania care a venit in Romania sa fure clientii McDonald's

Dupa doi ani de la intrarea pe piata autohtona, lantul de restaurante Subway tinteste statutul de cel mai mare lant de restaurante din Romania.“Oamenii au inceput sa fie mai atenti la modul cum este preparata mancarea si care sunt beneficiile nutritionale ale ingredientelor folosite. Consumatorii sunt preocupati de un stil de viata sanatos care sa preintampine perioadele aglomerate de la locurile de munca. Daca ar fi sa compar marile orase, precum Bucuresti, cu restul tarii, consumatorii din acestea aleg o masa rapida in timpul zilei in loc sa manance la restaurant”, explica Rumen Radev, agent de dezvoltare la Subway Romania pentru zonele Bucuresti si Ilfov, citat de Business Magazin.

Cum vede un laureat al Nobelului economia Europei. Stiglitz: “Stagnarea din zona euro arata esecul janic al politicii de austeritate”

Stagnarea economica a zonei euro arata esecul jalnic al politicii de austeritate menite sa rezolve criza datoriilor din regiune, a declarat miercuri economistul Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel, transmite Bloomberg. Stiglitz, profesor la Universitatea Columbia, a spus, prezent in orasul german Lindau pentru a participa la o conferinta, ca somajul ridicat si cresterea economica slaba arata deficientele raspunsului la criza din uniunea monetara.

Rusia se razbuna pe McDonald’s. Protectia consumatorului a inchis patru restaurante din Moscova si promite ca verificarile vor continua

Agentia pentru protectia consumatorilor din Rusia, Rospotrebnadzor, a suspendat miercuri activitatea a patru restaurante McDonald’s din Moscova, invocand incalcarea normelor sanitare, relateaza AFP, preluata de Mediafax. "Au fost descoperite numeroase incalcari ale normelor sanitare in cursul inspectiilor efectuate la restaurante ale McDonald’s in perioada 18-20 august", a anuntat Rospotrebnadzor. Neregulile se refera in principal la selectarea produselor alimentare si la respectarea normelor sanitare in restaurante.

Sfarsitul unei epoci. Steve Ballmer, unul dintre primii angajati ai Microsoft si fost CEO, paraseste board-ul companiei dupa trei decenii. Sub conducerea sa, veniturile s-au triplat

Steva Ballmer a plecat din board-ul Microsoft la opt luni dupa ce s-a retras din functia de director general si dupa trei decenii de activitate la cel mai mare producator de software la nivel mondial, transmite Bloomberg. Ballmer, in varsta de 58 de ani, ramane cel mai mare actionar individual al Microsoft. In luna februarie, Ballmer a renuntat la functia de CEO in favoarea unuia dintre adjunctii sai, Satya Nadella. Recent, Ballmer a cumparat clubul de baschet Los Angeles Clippers, pentru 2 miliarde de dolari, iar in aceasta saptamana a aparut in fata echipei si a fanilor, angajandu-se sa ridice echipa pe noi varfuri si sa se implice in conducere.

Noile modele iPhone duc actiunile Apple la nivel istoric: 100,98 dolari/unitate. Analistii anticipeaza vanzari record

Actiunile Apple au atins un nivel istoric de 100,98 dolari pe unitate si au depasit maximul inregistrat in 2012, investitorii anticipand ca noile produse care vor fi lansate de companie, precum iPhone-uri cu ecrane mai mari si un dispozitiv de tip smartwatch, vor duce la cresterea veniturilor. Titlurile Apple au urcat marti cu 1,4%, la 100,53 dolari pe unitate, peste recordul de 100,3 dolari pe unitate atins pe 19 septembrie 2012, chiar inainte de lansarea la vanzare a iPhone 5, scrie Cnet.com.