Prima listare a unei companii romanesti din IT la Bucuresti. Fratii Logofatu, primii milionari din IT pe care ii produce bursa

SRL-ul infiintat de cei doi frati Logofatu in 2007 este acum o companie listata, cu o valoare pe bursa de 7,89 milioane de lei in prima zi de tranzactionare. Ziua de 15 aprilie 2015 i-a transformat in milionari pe fondatorii Bittnet Systems, prima firma de IT&C care ajunge pe bursa de la Bucuresti. Daca pentru cei doi fondatori pozitia de companie listata la bursa inseamna marketing gratuit, Bursa de Valori Bucuresti spera ca listarea furnizorului de servicii de training IT sa incurajeze si alte firme start-up sa-si caute pe piata de capital „sponsori“ pentru dezvoltare, potrivit Ziarului Financiar.

Reducerea taxelor risca sa fie compromisa de excesele ANAF si de populism

Daca va fi insotita de controale arbitrare, blocaje administrative si decizii populiste, relaxarea fiscala, o decizie buna in sine, va avea un impact minor in economie. Din acest motiv, scaderea taxelor trebuie analizata in contextul agresivitatii ANAF fata de bunii platnici si al modificarilor de amploare in defavoarea firmelor, aduse de noul Cod de procedura fiscala, noteaza www.capital.ro.

Dacia nu mai vrea sa atraga doar prin pret, ci si prin modul cum arata

Planul Dacia de a trece la urmatorul nivel, in care clientii sa nu fie atrasi numai de pretul masinii, ci si de modul cum arata aceasta, se apropie de realitate la zece ani de la lansarea Logan in Europa. Jan Ptacek, directorul general al Renault Commercial Roumanie, care a preluat din septembrie anul trecut conducerea diviziei de vanzari a grupului francez in Romania, este de parere ca imaginea Dacia s-a schimbat foarte mult in ultimul deceniu, astfel incat modelele sale nu mai sunt achizitionate numai datorita pretului, ci si imaginii lor, noteaza Business Magazin.

Afacerea cu ciuperci Pleurotus. Cum sa ajungi la profit investind cateva sute de euro

Ciupercariile sunt considerate, in general, afaceri cu castig garantat, avand in vedere cererea de pe piata. In mod special, ciupercile Pleurotus sunt avantajoase, pentru ca sunt mai usor de cultivat si se pot vinde la preturi mai mari, fiind apreciate de gospodine. Ciupercile Pleurtotus sunt mai usor de cultivat decat ciupercile Champignon, iar bussines-ul poate fi pornit cu doar 500 de euro, spun cei care se ocupa de mai mult timp de afacerile cu ciuperci pleurotus, scrie www.adevarul.ro.

Prag istoric: Romania are aproape 400.000 de freelanceri, cea mai mare baza de antreprenori din ultimii cinci ani

Aproape 400.000 de romani figureaza in economia locala ca persoane fizice autorizate (PFA), cu peste 12,5% mai mult fata de nivelul de acum cinci ani, arata cele mai recente date publicate de Registrul Comertului. Cei mai multi dintre antreprenorii inregistrati ca PFA (circa 55%) au varste cuprinse intre 30 si 49 de ani, semn ca ideea unei afaceri devine fezabila, in majoritatea cazurilor, dupa experienta a cativa ani buni petrecuti ca salariat, scrie Ziarul Financiar.

Ce amenzi mai pregateste Ministerul Finantelor

Ministerul Finantelor Publice vrea sa impuna praguri pentru diferentele de bani constatate in casele de marcat ale agentilor economici de agentii de la Fisc, in functie de care vor fi aplicate amenzi in bani, iar suspendarea activitatii unitatii va fi dispusa doar incepand cu a doua abatere constatata in doi ani, potrivit unui proiect de act normativ citat de www.capital.ro.

La doar 24 de ani, si-a dat deja demisia pentru a face business din joaca: trimite romanii in timp, la o intalnire cu Dracula

Cand alti tineri abia intra in campul muncii, la doar 24 de ani, Anca Meliu, deja a renuntat la statutul de angajat. Tanara, care a lucrat intr-o agentie de PR, a intrat in afaceri cu... joaca. Asa a creat Time Escape, un joc organizat in camere speciale, in care participantii "calatoresc in timp" si se vor "intoarce" daca gasesc solutia potrivita, scrie www.wall-street.ro.

Nokia cumpara Alcatel-Lucent pentru 15,6 mld. euro, cea mai mare tranzactie din industrie, din ultimii 16 ani

Nokia a ajuns la un acord pentru preluarea Alcatel-Lucent, companie evaluata la 15,6 miliarde de euro, in cea mai mare tranzactie din industria echipamentelor de telecomunicatii din 1999 pana in prezent. Compania nou creata va deveni cel mai puternic concurent pentru Ericsson si Huawei pentru pozitia de lider al pietei, scrie Bloomberg.

Google va fi acuzata formal de CE pentru incalcarea reglementarilor antitrust. Gigantul risca amenda de pana la 6 mld. euro

Comisia Europeana va acuza Google in mod formal pentru ca abuzeaza de pozitia dominanta pe care o detine pe piata motoarelor de cautare din Europa. Gigantul american risca o amenda de pana la 6 miliarde de euro si obligativitatea de a-si modifica modelul de business, potrivit Financial Times.

Draghi: Programul BCE de relaxare monetara este eficient, inflatia va accelera pe termen mediu

Masurile de relaxare monetara, lansate recent de BCE, pentru stimularea economiei din zona euro, isi produc deja efectul scontat, a declarat presedintele Mario Draghi, care a subliniat ca programul trebuie sa isi urmeze cursul stabilit pentru ca inflatia sa reintre in tinta BCE, potrivit WSJ.