Codul Muncii modifica drastic plata lucratorilor temporari in statele UE

Efect Cea mai importanta modificare a Codului Muncii, adusa in ianuarie 2015, stabileste ca lucratorii temporari in alte state UE trebuie sa fie platiti, pentru fiecare misiune in parte, cel putin la acelasi nivel cu angajatii utilizatorului care presteaza aceeasi munca sau una similara. Anterior, legea impunea ca plata sa nu fie mai mica decat salariul minim din statul in care erau trimisi lucratorii, potrivit www.capital.ro.

Parlamentarii vor bani de la bone, menajere si instalatori. Sistemul cu bonuri care ar fiscaliza serviciile la domiciliu

Aveti oameni care va ajuta prin gospodarie, pe care ii platiti fara un contract legal? Trebuie sa stiti ca senatorii au adoptat, joi, o initiativa legislativa prin care doresc fiscalizarea serviciilor la domiciliu. Indiferent ca vorbim despre bona, menajera, instalator, electrician sau gradinar, acestia ar putea fi platiti cu bonuri valorice si nu cash. Odata cu aplicarea legii, toti cei care presteaza servicii la domiciliu, ocazional sau sezonier, cum sunt bonele, menajerele, instalatorii sau gradinarii, ar urma sa primeasca asa numitul tichet de servicii, noteaza www.stirileprotv.ro.

Cat platesc tinerii din Europa la RCA. Sunt soferii romani "furati"?

Tinerii posesori de permis din Romania reprezinta 23% din totalul soferilor, categorie de varsta despre care statisticile Politiei Rutiere arata ca domina in cazul accidentelor grave, ceea ce reflecta un comportament riscant sau imprudent pe sosea. In consecinta, tarifele RCA sunt pe masura si de cele mai multe ori depasesc cateva sute de euro, potrivit www.wall-street.ro.

Depunere dosar pentru ANL. Ce acte sunt necesare, care sunt criteriile de selectie si ce punctaje se acorda

Depunere dosar pentru ANL. Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, sa urmariti fiecare hartie in parte si sa fiti dispus sa asteptati un timp destul de indelungat pentru a obtine o casa de la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Merita, totusi - pana la urma, e vorba despre o locuinta. Titularul cererii de locuinta, care poate deveni beneficiar al unei repartitii de locuinta pentru tineri, destinata inchirierii, si titular al contractului de inchiriere, trebuie sa fie major, in varsta de pana la 35 de ani la data repartizarii locuintei, potrivit www.adevarul.ro.

Metroul din Bucuresti inainta „semiautomat“ cu 4 km pe an inainte de Revolutie. La un sfert de secol distanta, „cartitele“ mecanizate au facut 6 km in doi ani

Cele doua utilaje de forare a tunelurilor magistralei de metrou 5 din Drumul Taberei, cel mai complex proiect de infrastructura urbana de dupa Revolutie, au finalizat lucrarile intre vii­toarele statii de metrou Academia Militara si Raul Doamnei, urmand ca peste cateva saptamani sa inceapa saparea galeriilor intre Academia Militara si Eroilor, ultimul segment al magistralei, scrie www.zf.ro.

A renuntat acum 20 de ani la tara natala si a venit in Romania sa faca bani. A ajuns la 3 milioane de euro

Julia Kristensen a venit din Letonia in urma cu doua decenii si, inspirata de numarul mare de croitorii gasite in Bucuresti, a pornit o afacere cu stofe de lux. Afacerea ei a ajuns astazi sa reprezinte cinci magazine, un restaurant premium si un nume important pe harta luxului local. Julia Kristensen, proprietara grupului Casa Frumoasa, detine un magazinul multibrand intr-o vila aflata pe bulevardul Lascar Catargiu, unde l-a avut drept client si pe actorul Mickey Rourke, potrivit www.businessmagazin.ro.

Primele discutii dintre Grecia si Germania au fost tensionate si s-au incheiat fara un rezultat. Schaeuble: "Motivele pentru dificultatile Greciei se afla in Grecia, nu in Europa"

Primele discutii directe dintre oficiali din Grecia si Germania, dupa alegerile din statul elen, respectiv ministrii de Finante Yanis Varoufakis si Wolfgang Schaeuble, au fost tensionate si s-au incheiat joi fara un acord sau atenuarea diferentelor de opinie, relateaza Bloomberg. Schaeuble a spus ca el si omologul sau Yanis Varoufakis "au fost de acord sa nu fie de acord", la intalnirea de la Berlin.

Tehnologia transforma industria ceasurilor de lux. Swatch lanseaza un smartwatch, pentru a concura cu Apple Watch

Swatch Group intentioneaza sa puna in vanzare in urmatoarele trei luni un smartwatch care va comunica prin Internet si care ar putea concura cu Apple Watch, a carui lansare este prevazuta sa aiba loc in luna aprilie, relateaza Bloomberg. "Ceasul inteligent al Swatch va putea comunica prin intermediul Internetului", a declarat directorul general al companiei elvetiene, Nick Hayek. El a adaugat ca utilizatorii vor putea face plati mobile prin intermediul acestui dispozitiv, care va functiona cu softuri Windows si Android.

Invisible Boyfriend/Girlfriend, aplicatia care "inventeaza" pentru utilizatori partener de viata ideal, care nu exista in realitate

Invisible Boyfriend (Invisible Girlfriend, in versiunea feminina) este o noua aplicatie pentru telefoanele inteligente care permite utilizatorilor celibatari sa "inventeze" un partener de viata virtual, cu scopul de a-i ajuta sa se debaraseze astfel de presiunea la care sunt supusi in societate. Aceasta persoana nu exista in realitate. Totusi, el (ea) ar putea fi barbatul (femeia) vietii voastre, sufletul pereche la care ati visat dintotdeauna, fara sa indrazniti sa credeti cu adevarat ca il (o) veti intalni vreodata, noteaza publicatia Le Point.