Gazul romanesc i-ar putea salva pe ucraineni de Rusia. "O sa ajungem sa ne inchinam la Bucuresti in loc de Moscova"

Tara noastra ar putea juca un rol cheie in conflictul dintre Rusia si Occident, afirma un expert de la Kiev. Si asta pentru ca avem o resursa vitala: gazele naturale. Romania ar putea fi salvarea Ucrainei, cel putin in ceea ce priveste aprovizionarea cu gaze – iar decizia in acest sens a fost luata la Washington. Aceasta este ipoteza lansata de un expert in domeniu, Iuri Korolciuk, membru in conducerea Institutul pentru Strategii Energetice de la Kiev, care a publicat luni pe blogul sau un articol intitulat “Livrarile in flux invers din Romania ca instrument de geopolitica”, noteaza www.stirileprotv.ro.

Ce a ramas din ordinul privind afisarea comisioanelor la bancomat: Daca banca emitenta a cardului nu e aceeasi cu cea care detine ATM-ul, nu afli cu cat esti taxat

Bancile, obligate de luna trecuta sa afiseze pe ecranele ATM-urilor mesaje privind comisioanele percepute pentru tranzactiile cu carduri, nu afiseaza valoarea taxelor in cazul retragerilor de la bancomatul altei banci decat banca emitenta a cardului. Daca si cardul si ATM-ul sunt ale aceleiasi banci, pe ecran apare doar valoarea procentuala a comisionului, nu si suma exacta cu care este taxat clientul, scrie Ziarul Financiar.

Cele mai bune afaceri la domiciliu: in ce domenii merg bine business-urile facute acasa

Cele mai bune afaceri la domiciului includ deopotriva mestesugurile traditionale, cat si o puzderie de „business-uri” online. Nu sunt neaparat „afaceri“ in sensul clasic al cuvantului, dar sunt modalitati prin care va puteti rotunji veniturile fara sa plecati de acasa. Pe langa mestesugurile traditionale (off-line), practicabile la domiciliu, dupa aparitia internetului s-au dezvoltat si o puzderie de „business-uri“ online. Va prezentam pe scurt cateva dintre cele mai bune afaceri la domiciliu, potrivit www.adevarul.ro.

PDF-ul de aur. O mica firma romaneasca a primit 15.000 de euro de la gigantul german Bayer pentru o idee

Unde gaseste bani o firma mica din Romania pentru dezvoltarea unui produs, cand nu are acces la fonduri europene si nici la credite bancare? Winfo, din Bucuresti, a cerut finantare de la gigantul german Bayer pentru o noua solutie de business intelligence si a primit 15.000 de euro. "Am trimis un PDF in Germania", povesteste proprietarul Winfo, Andrei Iordan, cum a castigat finantarea. Intre timp, Bayer continua sa ofere finantari, 31 mai 2015 fiind termen pentru propuneri de proiecte in acceleratorul sau de afaceri Grants4Apps, informeaza www.hotnews.ro.

Marii retaileri continua extinderea agresiva

Despre piata autohtona de retail se spunea ca va atinge anii de boom din 2008 abia in 2015. Doar ca expasiunea lanturilor de magazine a luat-o inaintea estimarilor analistilor din piata: este suficient sa aruncam o privire peste proiectele dezvoltate de companii anul trecut ca sa ne convingem de acest lucru. Numai in 2014, marii comercianti de produse alimentare si non-food au deschis peste 260 de unitati noi si cam tot atatea inaugurari sunt planificate pentru 2015, potrivit www.capital.ro.

CASCO, de neatins pentru soferii romani. Prima de asigurare ajunge si la 50% din valoarea masinii

Daca in 2009, politele facultative CASCO reprezentau "vedeta" segmentului de asigurari auto din Romania, in ultimii 6 ani, ponderea acestora in structura pietei de asigurari generale a scazut de la 46% la sub 30%, in contrast cu evolutia RCA care si-a majorat ponderea semnificativ. Apogeul vanzarilor de asigurari facultive CASCO a avut loc in anul 2008, la un varf de peste un miliarde de euro prime brute subscrise, deoarece perioada 2007-2008 a reprezentat finalul finantarilor auto prin leasing, potrivit www.wall-street.ro.

Povestea romanului care a cucerit Londra: a pornit de la zero un business de 50 de milioane de lire sterline

Am inteles destul de repede ca, daca vreau sa ajung intre jucatorii de top, trebuie sa ma mut la Londra“, spune antreprenorul roman Emi Gal, citat de Financial Times. Prestigiosul cotidian economic surprindea inca din 2010 potentialul afacerilor din Europa de Est si impactul in evolutia acestora produs de o eventuala extindere la Londra. Emi Gal a trait-o pe pielea lui si acum admite ca a fost cea mai buna decizie. Brainient, o afacere care a ajuns astazi la 70 de milioane de euro, a ajuns in capitala Regatului Unit in urma cu sase ani, dupa ce fondatorul a constatat ca dimensiunea pietei din Romania si posibilitatile reduse de a face networking nu i-ar fi permis sa puna pe picioare o companie internationala de succes, noteaza Business Magazin.

Apple anunta profit in crestere cu 33%, pe fondul exploziei de vanzari in Asia. Livrarile de iPhone in China le-au devansat pentru prima data pe cele din SUA

Gigantul Apple a vandut 61,1 milioane de iPhone-uri in primele trei luni ale anului, ceea ce i-a adus un profit cu 33% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, in special ca urmare a vanzarilor din China, potrivit Bloomberg. Cea mai mare companie din lume, dupa valoarea de piata, a anuntat un profit de 13,6 miliarde de dolari, adica 2,33 de dolari pe actiune, si venituri cu 27% mai mari, de 58 de miliarde de dolari.

Seful Dumei de Stat pledeaza pentru integrarea UE cu Uniunea Economica Eurasiatica

Presedintele Dumei de Stat, Serghei Nariskin, a apreciat, intr-un editorial pentru Komsomolskaia Pravda publicat marti, ca a venit timpul pentru lansarea unor consultari pe tema integrarii Uniunii Europene cu Uniunea Economica Eurasiatica. "Tara noastra a evocat in mod repetat posibilitatea unei integrari in viitor intre cele doua asociatii regionale - Uniunea Economica Eurasiatica si Uniunea Europeana. Sunt de actualitate in prezent astfel de planuri si previziuni? Nu e prea devreme pentru asa ceva? Nu, acum este timpul potrivit nu doar pentru a visa, ci si pentru a discuta. E timpul pentru a incepe consultarile", scrie Nariskin, potrivit Mediafax.

A treia economie a lumii primeste bila neagra de la Fitch. Ratingul Japoniei, scazut cu o treapta, din cauza politicilor fiscale

Fitch Ratings a retrogradat ratingurile Japoniei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala cu o treapta, la nivelul A, cu perspectiva stabila, din cauza faptului ca guvernul nu a luat masuri structurale in bugetul pe 2015 care sa compenseze amanarea majorarii taxei pe consum. Plafonul de tara a fost redus de la nivelul AA+ la AA, iar ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta de la F1+ la F1, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, potrivit MarketWatch.