Guvernul Ponta a dus bugetul pe excedent pentru ca a oprit investitiile si a nascocit taxe noi

Excedentul la care a ajuns bugetul general consolidat in primele noua luni din an este urmarea incasarii celei de-a doua transe a impozitului pe constructii speciale, dar mai ales a reducerii cheltuielilor de capital cu 2,5 miliarde de lei fata de ianuarie - septembrie 2013 si cu aproape un miliard de lei a cheltuielilor pentru proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile. Astfel, daca bugetul ar fi pus in cheltuielile de investitii de anul acesta tot atatia bani cat anul trecut, deficitul la noua luni ar fi fost de 0,5% din PIB, la un PIB estimat in legea bugetului pe 2014 de 662,2 miliarde de lei, noteaza Ziarul Financiar.

Ministrul Comunicatiilor nu stie daca guvernul are bani sa cumpere palatul Telefoanelor de la Telekom

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a spus ca raportul tehnic referitor la Palatul Telefoanelor trebuie finalizat in cateva zile, dar ca nu stie daca va exista spatiu bugetar pentru achizitionarea acestei cladiri. In data de 17 octombrie 2014 s-a finalizat dezbaterea publica privind procesul decizional de exercitare din partea MSI a dreptului de preemtiune al statului cu privire la Palatul Telefoanelor. Telekom Romania Communications a informat, pe 24 septembrie 2014, ca scoate la vanzare prin licitatie trei proprietati din centrul Bucurestiului, respectiv Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo, pretul de pornire fiind de 21,6 milioane de euro, scrie www.capital.ro.

Ce ii mai deranjeaza pe romani la cardul de sanatate. "Citit invers inseamna drac" si "e sfarsitul Bibliei", printre plangeri

La o luna de cand romanii primesc acasa cardurile nationale de sanatate, au inceput sa apara si primele probleme. Maicutele de la o manastire din Neamt le-au refuzat in cauza cip-ului care, spun ele, permite introducerea datelor posesorului intr-un sistem informatic de supraveghere. Altii le-au returnat pentru ca, citit invers, cuvantul card inseamna "DRAC". Dincolo de aceste situatii singulare, toti cei care NU vor avea documentul nu vor putea fi tratati anul viitor daca nu au o urgenta, noteaza www.stirileprotv.ro.

Guvernul tine pe perfuzii minerii din Valea Jiului inca trei ani. Factura o plateste toata tara

Cei 7.000 de oameni care muncesc in minele si termocentralele din Valea Jiului primesc prin lege de la Guvern garantia ca vor avea de munca inca trei ani, pe banii tuturor consumatorilor de energie din Romania. Motivul invocat: siguranta sistemului energetic national. Termocentralele pe huila din Valea Jiului, printre cei mai scumpi producatori de energie electrica din tara, primesc de la Guvern acces garantat in reteaua natioanala de electricitate cel putin pana la finalul anului 2017, potrivit unui proiect de act normativ publicat seara trecuta de Departamentul pentru Energie, potrivit www.economica.net.

Ce trebuie sa stii despre platile contactless

De ce nu folosesc romanii cardurile contactless? De ce comerciantii evita sa promoveze platile contactless? Cum raspund bancherii temerilor privind folosirea cardurilor contactless si care sunt cifrele pe care acest nou segment le va atinge in viitor pe plan local?  Intrebat despre ce se intampla in caz ca un card contactless este furat si daca banca in cauza despagubeste, Cristian Lia, manager cards administration ING Bank, a declarat ca "este important sa suni cat mai repede posibil in caz ca ti se fura orice card, nu doar contactless. Chiar si aceste carduri suporta anumite limite pe care clientii si le pot seta sau bloca anumite canale de la plata din aplicatii de internet banking, scrie www.wall-street.ro.

Austriecii au investit 14 milioane de euro in statiunea de schi aflata pe primul loc in topul preferintelor romanilor

Romanii sunt mari amatori de vacante la schi peste hotare. Aproximativ 70% dintre ei aleg Austria ca destinatie pentru concediul din sezonul rece. Austria este cea mai indragita destinatie de vacanta pentru romanii amatori ai sporturilor de iarna. Anul trecut, 70% dintre romanii care au plecat in vacanta la schi au mers in Austria, numarul total de romani care au vizitat aceasta tara pe parcursul lui 2013 ajungand la 139.000 de persoane. Pentru romani, principala atractie a Austriei o reprezinta statiunea Ischgl, potrivit datelor Oficiului de Turism al Austriei, potrivit www.ganful.info.

La 24 de ani naviga singura in jurul lumii. Acum castiga milioane si are doua fundatii care ajuta sute de mii de oameni

Ellen MacArthur este o navigatoare care a devenit celebra in urma calatoriei sale in jurul lumii cu un velier la numai 24 de ani, in 2005. In urma experientei sale pe mare, a invatat sa gestioneze cu grija resursele limitate aflate la dispozitia sa, astfel ca, de atunci incolo, a privit viata din perspectiva durabilitatii. La scurt timp dupa ce a anuntat retragerea sa din navigatia profesionala, la data de 2 septembrie de 2010, MacArthur a anuntat lansarea Fundatiei Ellen MacArthur. Fundatia colaboreaza cu cele mai mari corporatii din lume cu scopul accelerarii tranzitiei spre o economie circulara, in care toate componentele sa poata fi eliminate si reciclate folosind energie regenerabila, scrie Business Magazin.

Cei mai cautati 100 de angajatori la nivel mondial activeaza in IT&C, retail si energie. Care sunt companiile pentru care toata lumea vrea sa lucreze

Companiile din IT&C, retail si energie sunt printre cele mai cautate de catre persoanele care doresc sa se angajeze, potrivit unui clasament realizat de LinkedIn, operatorul celei mai populare retele de socializare pentru profesionisti, citat de BBC. Google si Apple au fost cele mai cautate companii in acest an, urmate de catre compania britanica Unilever, care a surclasat gigantii americani Microsoft si Facebook.

Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a devenit cel mai bogat din China, dupa listarea companiei la bursa din New York. Averea sa depasteste 19,5 mld. dolari

Fondatorul gigantului de comert electronic Alibaba, Jack Ma, este cel mai bogat om din China, cu o avere de 19,5 miliarde de dolari, in crestere de la 7,5 miliarde de dolari in urma cu un an, potrivit clasamentului pe 2014 realizat de Forbes China, relateaza CNBC. In 2013, Jack Ma se afla pe locul opt in clasament, dar averea acestuia a urcat la 19,5 miliarde de dolari dupa ce Alibaba, descrisa ca o combinatie intre Amazon, eBay si Paypal, a atras in septembrie 22 de miliarde de dolari prin intermediul celei mai mari oferte publice initiale care a avut vreodata loc in Statele Unite.

Rubla isi continua prabusirea. Moneda ruseasca a coborat la un nou minim record fata de un cos dolar-euro, pentru a cincea zi consecutiv

Rubla s-a depreciat la un nou minim pentru a cincea zi consecutiv, fata de un cos dolar-euro, din cauza temerilor ca Rusia va accelera liberalizarea cursului, dupa ce interventiile de peste 20 miliarde de dolari efectuate de banca centrala in octombrie nu au reusit sa opreasca declinul monedei. Banca Rusiei a intensificat vanzarile de valuta, cele mai recente date aratand ca pe 24 octombrie institutia a vandut 2,44 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

YouTube vrea sa introduca un serviciu cu plata, pentru cei care nu vor reclame pe site

YouTube ia in considerare introducerea unui serviciu contra cost care sa le permita utilizatorilor excluderea reclamelor care ruleaza pe site, in conditiile in care compania vrea sa-si creasca veniturile prin dezvoltarea unor servicii cu plata, relateaza The Wall Street Journal. "Consumatorii vor putea alege sa vada reclamele sau sa plateasca o taxa, ceea ce reprezinta un model interesant. Exista deja mai multe aplicatii mobile care le permit utilizatorilor sa aleaga daca vor ca reclamele sa le fie afisate pe ecran sau sa plateasca pentru a evita acest lucru", a declarat Susan Wojcicki, directorul general executiv al YouTube.