Bosch: Inginerii romani proiecteaza la Cluj softul pentru masinile care se vor conduce singure

Grupul Bosch, una dintre cele mai mari companii care activeaza in industria tehnologica si cea de servicii la nivel mondial, a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 212 mil. euro, in crestere cu 18% de la 180 mil. euro in 2012, potrivit datelor companiei, citate de ZF Corporate.„Pe total business mondial 65% din cifra de afaceri reprezinta partea legata de industria auto. In Romania suntem aproape de aceasta cifra. In 2013 spre exemplu industria auto ne-a ajutat mult si speram ca si in 2014 sa beneficiem de pe urma revenirii industriei auto. Dupa cum a inceput anul, ne putem astepta la o crestere de doua cifre, de peste 10% in 2014“, a spus Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL si reprezentant al grupului Bosch in Romania.

Ce castiguri au generat fondurile de pensii private obligatorii in cei 6 ani de viata

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au primit in administrare contributii in valoare totala de 12,49 miliarde lei si au generat un castig net pentru participanti de aproape 3 miliarde de lei in cei 6 ani de la startul sistemului, potrivit datelor Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au ajuns la un numar total de participanti de 6,15 milioane, cu 2 milioane mai mult decat cei 4,15 milioane de la start. In prezent, circa 3,7 milioane dintre acestia primesc contributii in mod regulat, luna de luna, in conturile lor individuale. De la startul sistemului si pana astazi, sistemul s-a consolidat printr-o serie de fuziuni, care au redus numarul fondurilor de la 18 la 8, noteaza www.capital.ro.

Am speriat Europa: Romanii din strainatate provoaca daune de zeci de milioane pe sosele. La Bucuresti e haos

In fiecare an, romanii care lucreaza si locuiesc in afara granitelor dar care conduc masini asigurate in tara provoaca daune de zeci de milioane de euro. Sumele pe care asiguratorii locali trebuie sa le achite in contul daunelor provocate de romani in afara granitelor tarii au crescut exponential in anii de dupa declansarea crizei financiare. Desi autoritatile au renuntat sa mai publice date concrete inca din 2004, un calcul realizat de www.wconomica.net, bazat pe informatii furnizate de specialisti in domeniu, arata ca doar primii trei-patru jucatori pe piata RCA au de achitat anual despagubiri externe de cel putin 60-70 milioane de euro, adica peste 16% din totalul daunelor platite pe RCA , de toate firmele de asigurare, intr-un an.

Topul mallurilor: Baneasa si AFI Cotroceni atrag cei mai multi bani

Topul centrelor comerciale din Romania in functie de cifra de afaceri realizata in 2013 este condus de proiectele Baneasa Shopping City si AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, malluri care domina comertul din Capitala si atrag inclusiv clienti din afara orasului, potrivit unei analize a Ziarului Financiar. Proiectul din Baneasa a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 41,6 mil. euro, in crestere cu 7% fata de rezultatul din 2012, o contributie de circa 6 milioane de euro la acest rezultat avand-o cinematograful Grand Cinema, ale carui incasari din bilete si servicii sunt contabilizate in contul aceleiasi firme.

Aventuri in Casa Google, cu actorul Dragos Bucur: cat te costa sa iti creezi "locuinta viitorului"

Casa viitorului nu mai este doar rodul imaginatiei scriitorilor SF, ci prinde din ce in ce mai mult contur. Google a demonstrat acest lucru si in Romania, prin amenajarea unei vile din centrul Bucurestiului intr-un stil tipic gigantului american – comoda, spatioasa si totusi plina de tehnologie. Romania este una dintre cele doar patru tari din regiunea Europei Centrale si de Est in care a fost amenajata, pentru scurt timp, Casa Google, alaturi de Polonia, Ungaria si Cehia. Romanii sunt cei mai mobili utilizatori de internet din aceasta parte a Europei, majoritatea dintre ei isi incep ziua on-line si au o atitudine foarte deschisa fata de noile tehnologii. Pentru majoritatea utilizatorilor de internet, calatoriile sau vacantele incep online. Potrivit aceluiasi studiu, 86% dintre respondenti verifica hartile online, Google Maps fiind preferat de peste aproape trei sferturi dintre romanii conectati la internet, scrie www.wall-street.ro.

Doi basarabeni fac in Romania 100.000 de euro din desene animate: "Nu vrem sa plecam din tara"

Industria de animatie din Romania - altadata infloritoare - este formata in prezent din cateva mici studiouri unde se realizeaza reclame TV pentru piata locala si filme 3D pentru Occident. “Nu vrem sa ne mutam la Hollywood, ne place Bucurstiul si ne simtim acasa aici”, spune cu accent moldovenesc Andrei Brovcenco (24 de ani), tanrul care conduce, impreuna cu fratele sau, studioul de animatie 3D si VFX Framebreed. In cadrul acestuia, zece oameni creeaza unele dintre cele mai cunoscute personaje animate din advertisingul autohton, dar si din cel din afara granitelor, cat si efectele speciale ale unor filme cunoscute si distribuite in toata lumea. Au reusit sa ajunga prin acestea la venituri de 235.000 de euro si un profit de circa 90.000 de euro anul trecut, potrivit antreprenorilor, citati de Business Magazin.

Cum sa calatoresti in jurul lumii foarte ieftin

Vrei sa traiesti aici gratis, cat te pregatesti pentru urmatoarea destinatie din calatoria ta in jurul lumii? Suna prea frumos ca sa fie adevarat, insa nu e deloc imposibil. Cu putina vointa si research online, poti calatori oriunde, aproape fara niciun ban. De la programe de voluntariat care ofera masa + cazare gratuite, la job-uri precum ingrijitor de vile de vacanta sau crew member pe vase de croaziera private, site-urile de (almost) free travel iti pot oferi o gramada de idei care sa te ajute sa iti implinesti visul, scrie www.gandul.info.

Oficiali rusi: Moscova ar putea adopta sanctiuni comerciale daca R.Moldova semneaza acordul cu UE

Rusia ar putea introduce sanctiuni comerciale impotriva Republicii Moldova daca aceasta tara va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeana, afirma oficiali guvernamentali rusi, citati de Bloomberg Businessweek. Republica Moldova intentioneaza sa semneze Acordul de asociere cu UE luna viitoare, situatie care ar putea afecta competitivitatea produselor rusesti. Rusia ar putea majora taxele de import pentru a-si proteja piata de produsele europene care vor ajunge prin Republica Moldova, afirma doi oficiali guvernamentali rusi care au preferat sa pastreze anonimatul.

Nicolas Sarkozy propune desfiintarea spatiului Schengen si crearea unei zone economice franco-germane

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a pledat pentru suspendarea actualului spatiu Schengen si crearea unei "mari zone economice franco-germane, coerenta si stabila, in inima zonei euro", intr-un articol publicat, joi, de saptamanalul francez Le Point. Cu doar trei zile inaintea alegerilor europene, Sarkozy a apreciat ca '"spatiul Schengen I ar trebui sa fie suspendat imediat si sa fie inlocuit printr-un Schengen II, la care statele membre nu ar putea adera, daca nu adopta in prealabil aceeasi politica de imigrare".

Razboiul brandurilor. Coca-Cola coboara de pe prima pozitie in topul celor mai valoroase marci, dupa 13 ani, direct pe 3

Apple si Google sunt cele mai valoroase branduri din lume, devansand Coca-Cola, care a pierdut pentru prima data in ultimii 13 ani primul loc in topul celor mai cunoscute marci, potrivit unui raport prezentat luni de Interbrand, companie din grupul Omnicom. Topul "Best Global Brands" realizat de Interbrand apare anual incepand din 2000 si este unul dintre cele mai urmarite astfel de rapoarte. Astfel, Apple a urcat pe primul loc in acest an, cu o valoare a brandului estimata la 98,3 miliarde de dolari, in crestere cu 28% fata de anul trecut. Pe locul secund se gaseste Google, marca evaluata la 93,3 miliarde de dolari, cu 34% mai mult decat in 2012, scrie New York Times.