Listarea Hidroelectrica e din nou in aer. Seful BVB: Cea mai mare greseala acum ar fi sa nu le spunem nimic investitorilor

Insolventa Hidroelectrica, criza politica din guvern si criza de pe cele mai mari piete din regiune, Rusia si Turcia, au determinat dintr-o data inrautatirea contextului de pe piata locala de capital, fapt care s-a vazut si in evolutiile din ultimele zile de pe bursa de la Bucuresti, marcate de corectii ale preturilor actiunilor si de scaderea tranzactiilor. Reintrarea in insolventa a Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania pe care statul intentiona sa-l listeze pe bursa la jumatatea acestui an, pune sub semnul intrebarii continuarea programului de listari asumat de guvern si risca sa anuleze momentul favorabil creat la finalul anului trecut de listarile Nuclearelectrica si Romgaz, potrivit ZF Corporate.

Dinu Pescariu ruleaza 2,5 mil. de euro cu Pescariu Sports & Spa. Ce planuri are pentru complexul sportiv

Apetitul romanilor pentru sportul de intretinere a scazut direct proportional cu criza, iar controversele privind Baza Cutezatorii continua. Dinu Pescariu investeste insa in continuare in clubul sau si spera ca estimarile de dinainte de criza vor deveni realitate. O zona de fitness, un lounge, trei piscine exterioare, un spatiu de joaca pentru copii, doua restaurante, spatii de cazare pentru jucatori, un teren de fotbal, terenuri de squash, zona de masaj si spa, un salon de intretinere si remodelare corporala si clubul Fratelli sunt facilitatile la care au acces membrii clubului Pescariu Sports & Spa, detinut de familia fostului tenisman Dinu Pescariu. In prezent, clubul are peste 1.500 de membri, accesul facandu-se pe baza de card de membru. Pretul pentru un astfel de card, valabil pentru o singura facilitate, este de 505 euro cu TVA inclus pentru trei luni si de 1.183 de euro pentru 12 luni. Pentru membrii care opteaza pentru abonamentele all inclusive pretul urca la 2.106 euro pe an, scrie Business Magazin.

Clujul, zona din Romania cu cei mai multi antreprenori tineri. Care este explicatia

Cu numai 18% din populatia Bucurestiului, judetul Cluj a creat cele mai multe SRL-uri din Romania. De la aparitia ordonantei de urgenta referitoare la infiintarea si dezvoltarea microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri (februarie 2011) si pana in ianuarie anul curent, Oficiul National al Registrului Comertului a inregistrat 11.413 astfel de societati, dintre care 11.241 sunt inca in functiune. Majoritatea sunt in judetul Cluj Napoca-1408 infiintate si 1.395 in functiune, in conditiile in care judetul este al treilea din tara dupa numarul de locuitori, dupa Iasi si Prahova. In Bucuresti, de departe cea mai populata zona din Romania, mai exista 1.231 de SRL-D-uri, fata de 1.251 cate s-au infiintat, noteaza www.economica.net.

Industriasii: Este absurd intr-o tara cu resurse interne de gaze sa platim preturi internationale

Cele mai mari companii industriale din Romania spun ca degeaba avem resurse interne de gaze daca acestea nu pot fi folosite pentru a produce competitiv. Situatia in care industria va plati de anul acesta un pret la gaze aliniat la media interna­tionala, desi Romania isi asigura 70-80% din necesar prin forte proprii, este calificata cu un singur termen de oamenii din piata: „absurd.“ Ce cer de fapt marii consumatori? Amanarea implementarii calendarului de liberalizare a pretului gazelor din productia interna, care in mod normal ar trebui sa se finalizeze anul acesta, si scutirea, macar partiala, de la plata certificatelor verzi, scrie Ziarul Financiar.

Tarom ofera reduceri de 20% la toate zborurile, cu ocazia Martisorului

Tarom ofera o reducere de 20% la biletele de avion cumparate in luna Martisorului. oferta este valabila pentru zborurile catre destinatiile din strainatate. Clientii care isi vor cumpara bilete de avion intre 1 si 8 martie catre destinatii externe vor beneficia de o reducere de 20%. "Biletele la aceasta oferta pot fi achizitionate din agentiile proprii TAROM, de la agentiile de turism acreditate si de pe www. tarom.ro", a anuntat compania, potrivit www.gandul.info.

Cum sa-ti stergi istoricul cautarilor de pe Facebook in trei pasi

Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, pastreaza un istoric al intregii activitati desfasurate de-a lungul timpului pe contul personal, insa exista o modalitate prin care acest lucru poate fi sters, iar el se realizeaza in trei pasi simpli, www.wall-street.ro. De fiecare data cand cautati un prieten, o companie sau o personalitate pe Facebook, reteaua de socializare salveaza cautarile, iar acest lucru poate deveni o ustensila foarte buna de marketing pentu gigantul online, care, pe baza cautarilor pe care le faci iti poate targeta si mai bine reclame sau iti poate sugera anumite recomandari.

Investitorul imobiliar care lanseaza in fiecare saptamana cate un proiect de locuinte

Gigantul imobiliar Emaar a lansat, in Dubai, cate un ansamblu rezidential nou in fiecare saptamana de la inceputul lui 2014 si pana acum si sunt surse care sugereaza ca tendinta ar putea continua pe tot parcursul anului. Sapte proiecte remarcabile au fost deja anuntate in primele opt saptamani ale acestui an, incepand cu ansamblul Lila, care va cuprinde vile in stilul celor de pe coasta spaniola si care va fi amplasat in cadrul centrului urban Arabian Ranches, dezvoltat tot de Emaar. In 26 ianuarie, compania a anuntat dezvoltarea complexului de vile Rasha in cadrul Arabian Ranches, iar la o saptamana distanta s-a lansat si Yasmin, in acelasi centru urban. Locuintele din Mira Oasis, din apropierea Arabian Ranches, si Mulberry at Park Heights din Mohammed Bin Rashid City, o alta dezvoltare urbana complexa din Dubai, au fost anuntate in ultimele trei saptamani, potrivit www.capital.ro.

De ce nu vor islandezii in UE. Peste 13% din electorat cer un referendum pentru aderarea la Uniunea Europeana

Peste 32.000 de islandezi au semnat miercuri dupa-amiaza o petitie pentru a cere un referendum cu privire la continuarea negocierilor de aderare a tarii lor la Uniunea Europeana, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Petitia poate fi semnata pe Internet la adresa thjod.is, introducand numarul personal de Securitate Sociala, fapt ce garanteaza credibilitatea numaratorii. Aceasta a depasit pragul de 30.000 de persoane miercuri. Guvernul, in cadrul caruia coabiteaza doua partide eurosceptice, a anuntat vineri ca va apara in Parlament un proiect de lege care-i ofera puterea de "a retrage candidatura pentru aderarea la Uniunea Europeana" depusa de Islanda in 2010