Riscul de faliment al Romaniei, la minimul ultimilor sase ani

Romania a ajuns sa fie privita de pietele externe ca un plasament cu grad mai scazut de risc, costul asigurarii impotriva riscului de default reflectat in cotatiile CDS-urilor coborand spre 120 de puncte de baza, la minimul ultimilor sase ani, dupa ce la inceputul crizei economice mondiale cotatia a sarit si peste 700 de puncte de baza, potrivit www.zf.ro.

Noii "regi ai asfaltului" si firme aflate in insolventa vor construi o parte din Autostrada Transilvania

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a desemnat companiile care au castigat licitatiile organizate pentru constructia a 56,5 kilometri din Autostrada Transilvania, anunta Ministerul Transporturilor. Pe trei din cele cinci loturi, CNADNR a desemnat castigatoare compania Straco Grup, detinuta de fratii Horpos si Ionel Vlad Vamesu, supranumiti "noi regi ai asfaltului", scrie www.capital.ro.

Ce efecte negative aduce scaderea preturilor in Europa: 6 "bube" care infecteaza economia odata cu ieftinirile

Scaderea preturilor este o veste buna pentru consumatori. Din punct de vedere economic, insa, aceasta perspectiva este una superficiala, asa cum arata bancile centrale din tarile puternic industrializate, care au injectat trilioane de dolari in economie pentru a preveni o scadere continua a preturilor, model preluat si de Banca Centrala Europeana. www.wall-street.ro a analizat cele mai puternice sase efecte negative pe care le aduce acest fenomen al scaderii constante a preturilor.

Probabil cele mai ieftine din Romania. Preturile sunt de cinci ori mai mici decat la concurenti

La singurul magazin cu marfuri confiscate din Bucuresti al Fiscului, pe strada Mariuca, la parterul unui bloc din Berceni, era coada intr-una din diminetile trecute. Patru persoane asteptau de dimineata la intrarea magazinului din Bucuresti al ANAF, sub privirile vigilente ale unui bodyguard Shelter, sa intre in magazin unde erau cinci-sase clienti. Inauntru marfurile confiscate de Fisc asteapta pe umerase si rafturi. Toate au pretul afisat. Multi dintre cei ce intra fac mai intai un tur, unii ii suna pe cei din familie, noteaza www.gandul.info.

Credite pentru studenti. Care sunt bancile care acorda imprumuturi pentru studii

Pentru cei care vor sa-si continue studiile universitare sau postuniversitare in tara sau in strainatate, dar nu dispun de resurse financiare, cateva banci din Romania acorda imprumuturi pentru studii. Vedeti un top al celor mai bune credite pe care bancile le acorda studentilor pe www.adevarul.ro.

Singura tara din Europa care nu a intrat in recesiune si-a dublat anul trecut cresterea economica. PIB-ul Poloniei a avansat cu 3,3%

Polonia si-a dublat anul trecut cresterea economica, la 3,3%, cel mai rapid ritm dupa 2011, sustinuta de investitii si cheltuielile de consum, in conditiile in care scaderea preturilor a marit puterea de cumparare a populatiei, transmite Bloomberg.

Ungaria vrea sa negocieze cu Grecia, Macedonia si Serbia constructia unei conducte care sa le aprovizioneze cu gaze rusesti prin Turcia

Ungaria vrea sa negocieze cu Grecia, Macedonia si Serbia crearea infrastructurii pentru aprovizionarea cu gaze turcesti prin intermediul Turciei, care, potrivit ministrului de Externe Peter Szijjarto, va avea un rol strategic dupa ce Moscova a abandonat proiectul South Stream. Szijjarto s declarat, dupa discutii la Ankara cu premierul turc Ahmet Davutoglu, ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu si ministrul Energiei Taner Yildiz, ca autoritatile Rusiei si Turciei discuta despre transportul gazelor destinate initial conductei South Stream, relateaza www.portfolio.hu.

Goldman Sachs estimeaza un pret al petrolului de 30 dolari/baril

Cotatiile petrolului vor continua sa scada si ar putea atinge 30 dolari/baril, potrivit presedintelui Goldman Sachs, a carui opinie contrasteaza cu estimarile sefului OPEC, care a declarat ca pretul titeiului ar putea depasi 200 dolari/baril in lipsa investitiilor pentru sustinerea productiei. Banca Goldman Sachs a redus in ianuarie estimarea privind pretul petrolului Brent pentru acest trimestru, de la 80 dolari/baril la 42 de dolari/baril, potrivit Bloomberg.

Top 20 cele mai sigure orase din lume in 2015

Tokyo este numarul 1 in clasamentul celor mai sigure orase din lume. Capitala Japoniei este urmata de Singapore si Osaka, potrivit The Economist Safe Index 2015, noteaza Business Insider. Printre factorii luati in calculul indexului se numara securitatea digitala (in functie de frecventa de furt de identitate si alte riscuri la nivel digital), cea in domeniul sanatatii (in functie de speranta medie de viata a locuitorilor unui oras si numarul paturilor de spital raportat la populatie), infrastructura si siguranta personala (nivelul criminalitatii, nivelul eficientei politiei si numarul crimelor).