Scaderea ratei-cheie de catre BNR va duce dobanzile la creditele in lei sub 5% in 2015

Dobanzile la creditele in lei au scazut pe masura ce banca centrala a relaxat politica monetara si au ajuns sa „concureze“ costul imprumuturilor in valuta, iar tendinta de ajustare va continua, fiind posibil ca dobanzile la imprumuturile in moneda nationala sa coboare sub pragul de 5%, noteaza www.zf.ro.

Romanii care vor sa schimbe lumea

Un start-up din Romania, premiat recent la un concurs organizat de grupul Deutsche Telekom, propune o solutie prin care vor sa ne aduca mai aproape de un viitor inevitabil, al Internetului Lucrurilor. DeviceHub este un start-up initiat de Constantin Craciun, 30 ani, Ionut Cotoi, 30 ani si Cristiana Cotoi, 26 ani, care isi propune sa lege toate dispozitivele la internet prin cloud, scrie www.capital.ro.

Petrol -54%, benzina -17%. Cat de mult ar trebui sa se teama Romania de furtuna titeiului?

Prabusirea petrolului da palpitatii investitorilor din pietele internationale dezvoltate, insa Romania este relativ protejata de furtuna din piata titeiului, avand in vedere dependenta redusa fata de importuri, considera bancherii rusi. Mai mult decat atat, o parte din analistii romani subliniaza ca scaderea petrolului poate fi privita si ca un program de stimulare a economiei prin ieftinirea energiei, scrie www.wall-street.ro.

Calendarul fiscal: ce taxe si impozite vom plati in anul 2015 si la ce termene

Pentru a se conforma regimului fiscal, contribuabilii trebuie sa fie mereu atenti la termenele din calendar Declararea si plata impozitelor din acest an se vor face in zilele obisnuite de 25 ale fiecarei luni, dar exista si termene speciale pentru taxele introduse in ultimii ani. Pe baza datelor din calendarul obligatiilor fiscale pe anul 2015, publicat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, www.adevarul.ro face o trecere in revista a principalelor termene-limita pana la care trebuie declarate si platite impozitele in acest an.

Intuitie sau intamplare? Austriecii aduc iar bani in bancile pe care le detin in Romania

Pentru prima data de la debutul crizei economice, la finele anului 2008, expunerea bancilor austriece pe Romania a inregistrat o crestere semestriala. La sfarsitul lunii iunie a anului trecut, liniile de credit deschise de centralele din Viena pentru subsidiarele locale insumau 26,4 miliarde de euro, cu 600 de milioane de euro mai mult decat la finele lui 2013, noteaza www.economica.net.

Tarom a publicat lista celor 300 de intrebari la care trebuie sa raspunda o stewardesa la interviul de angajare

Transportatorul aerian national Tarom a publicat lista celor 300 de intrebari pe care le primesc insotitorii de bord la interviul de angajare. Raspunsurile corecte ale candidatilor sunt esentiale pentru a obtine jobul, data fiind concurenta ridicata pentru aceste slujbe. Compania Tarom a raportat in 2013 pierderi de 130,1 milioane lei (29,4 milioane euro) si a inregistrat o cifra de afaceri, la 1,085 miliarde lei (288 milioane euro), potrivit datelor companiei aeriene, scrie www.businessmagazin.ro.

Preturile din zona euro au scazut peste asteptari, rata inflatiei situandu-se sub zero pentru prima data in ultimii cinci ani

Rata inflatiei in zona euro a scazut sub zero, pentru prima data in ultimii cinci ani, majorand riscurile de deflatie in tarile din blocul monetar, potrivit datelor anuntate, miercuri, de biroul de statistica european Eurostat. Preturile in zona euro au scazut cu 0,2%, in decembrie, potrivit Eurostat, rata inflatiei situandu-se astfel la -0,2%, cel mai scazut nivel din septembrie 2009. Economistii chestionati de Bloomberg anticipau o scadere de 0,1% a preturilor.

Syriza, partidul de stanga favorit la alegerile din Grecia, sustine ca vrea sa reduca puterea oligarhilor care controleaza economia tarii

Partidul de stanga Syriza, favorit pentru alegerile din 25 ianuarie din Grecia, vrea sa reduca puterea oligarhilor si oamenilor de afaceri care controleaza economia tarii, cu scopul de a promova competitia, a dat asigurari, miercuri, pentru Financial Times deputatul Georges Stathakis. Rolul unor antreprenori "oligarhi (care activeaza) in domeniul lucrarilor publice sau in presa privata ce intretine legaturi politice cu puterea" trebuie redus, cu scopul de a promova competitia, a spus economistul si membrul Syriza Georges Stathakis, potrivit Mediafax.

Cele mai mari doua companii low-cost din Europa isi lasa in urma concurenta. Cum au atras milioane de noi pasageri anul trecut

Ryanair Holdings si EasyJet si-au consolidat anul trecut pozitia dominanta pe piata transporturilor aeriene low-cost din Europa, atragand milioane de noi pasageri, in timp ce operatorii concurenti Norwegian Air Shuttle si Air Berlin au probleme sa se dezvolte, transmite Bloomberg. Numarul pasagerilor operatorului irlandez Ryanair, lider pe piata low-cost, a crescut anul trecut cu 6%, la 86,4 milioane, in timp ce operatorul britanic EasyJet a raportat o crestere de 6,5% a numarului de clienti, la 65,3 milioane de persoane.

ATAC TERORIST LA PARIS: Cel putin 12 morti la sediul unui ziar cunoscut pentru publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed. Un suspect s-a predat, ceilalti doi, cautati de politie. Zi de doliu national in Franta

Cel putin 12 persoane, dintre care doi politisti, au fost ucise si alte zece persoane au fost ranite in atacul de miercuri de la sediul ziarului satiric francez Charlie Hebdo, relateaza postul Europe1 in pagina electronica, scrie Mediafax. Potrivit unor surse citate de AFP, unul dintre cei trei atacatori s-a predat, ceilalti doi fiind cautati de politie.

URMARITI AICI DESFASURAREA EVENIMENTELOR DIN FRANTA.