La ce pret se va inchide oferta Nuclearelectrica si cum ar putea evolua actiunile dupa intrarea la tranzactionare

Majoritatea analistilor estimeaza ca oferta Nuclearelectrica se va inchide la un pret apro¬piat de minimul intervalului de subscriere (11,2 - 15 lei/actiune), insa estimarile lor privind evolutia pretului dupa intrarea actiu¬nilor la tranzactionare difera, noteaza Ziarul Financiar.
 
Pretul final al ofertei se stabileste pe baza subscrierilor investitorilor institutionali, iar estimarile publicate de analisti indica un pret intre 11,2 lei si 12 lei. Astfel, investitorii care subscriu in primele trei zile ale ofertei pe transa subscrierilor mici si vor primi actiunile cu un discount de 8% ar putea plati la final intre 10,3 lei si 11,04 lei si ar putea obtine castiguri semnificative in momentul intrarii la tranzactionare a actiunilor (sau a drepturilor de alocare care vor inlocui actiunile pana ce toate formalitatile privind inregistrarea majorarii de capital vor fi realizate).
 
Evolutia actiunilor sau a drepturilor de alocare in primele zile de tranzactionare la bursa este dificil de estimat si depinde de nivelul final de subscriere in principal pe transa investitorilor institutionali.

Statul vrea sa manipuleze pretul si tranzactiile cu terenuri agricole

Legea menita sa-i protejeze pe romani in fata strainilor care incepand de anul viitor, vor putea cumpara terenuri agricole in tara noastra, ii dezavantajeaza, in realitate, pe romani si introduce numeroase abuzuri impotriva dreptului de proprietate, potrivit Capital.ro.

Proiectul Legii privind vanzarea - cumpararea terenurilor agricole  de catre persoane fizice, initiata de Ministerul Agriculturii pentru a contracara „asaltul“ strainilor asupra terenurilor din Romania incepand din 2014, este prost conceputa, astfel incat efectele aplicarii ei vor fi exact opuse celor scontate. Plin de abuzuri impotriva dreptului de proprietate, actul normativ instituie numeroase bariere administrative in tranzactionarea terenurilor, care vor favoriza anumite categorii de cumparatori si vor impiedica cresterea pretului terenurilor agricole.

Seful Orange TV: „O mare parte dintre clienti au ales abonamente mai scumpe dupa o luna. Numarul de clienti atrasi ne-a depasit asteptarile”

O mare parte dintre clientii care si-au achizitionat serviciul de televiziune prin satelit Orange TV au ales un pachet mai scump la scurt timp dupa si-au cumparat abonamentul initial, a declarat pentru Wall-Street.ro, Alexandru Ciulacu, TV & home operation manager in cadrul Orange Romania. “Numarul de clienti atrasi a fost peste asteptarile noastre, mai ales ca am vandut doar prin intermediul magazinelor. Insa, incepem sa vindem si prin telefon si analizam si alte canale de distributie”, a declarat Ciulacu.

Managerul nu a oferit detalii despre numarul de clienti atrasi pana acum de Orange TV, insa potrivit raportului financiar al grupului francez, Orange vrea in jur de 300.000 de clienti pentru acest serviciu in Romania pana la finalul lui 2015. Romania este a sasea tara in care este lansat serviciul de televiziune al Orange, dupa Franta, Polonia, Spania, Belgia si Slovacia. Grupul Orange avea in cele sase tari in jur de 6,16 milioane de clienti de televiziune (satelit si IPTV) la finalul lui iunie, cei mai multi fiind din Franta (5,3 milioane de utilizatori) si Polonia (699.000 de abonati), conform raportului financiar al operatorului.

Lista salariilor cu care s-au facut angajari in FMCG in 2013, ce posturi si candidati s-au cautat in acest an

Salariile cu care s-au facut angajari in FMCG in 2013 sunt relativ similare celor ofertate de angajatorii din industrie in 2012. Insa, acolo unde au crescut in raport cu 2012, nivelul cu care au urcat este sub asteptarile angajatilor, asteptari fundamentate pe eforturile si rezultatele muncii lor in companie, a precizat pentru Economica.net Irina Panzaru, manager de agentie in cadrul ManpowerGroup Romania.

Exista in continuare diferente mari intre salariile oferite de companiile locale si salariile oferite de multinationale, a adaugat Irina Panzaru. Pozitiile de junior sales reprezentative si sales representative au fost cele mai cautate din FMCG (n. red. de catre angajatori), urmate de posturile din achizitii (cu precadere buyer) si cele din trade marketing (mai ales merchandiser), au mai explicat recrutorii ManpowerGroup Romania, jucator mare din piata romaneasca de recrutare.

Tanarul de 35 de ani care misca Europa de Vest cu TIR-urile romanesti

Decebal Popescu are 35 de ani si conduce una dintre cele mai dinamice afaceri din transporturi. A preluat conducerea Cartrans, „cand curtea era toata portocalie" si a redresat compania in plina criza, in timp ce concurentii lui pierdeau dramatic cota de piata, scrie Business Magazin.

Decebal Popescu, directorul general al firmei prahovene de transport Cartrans, incepe discutia despre afacerea pe care o conduce facand referire la stilul antreprenorial de management pe care il aplica in afacerea ajunsa anul trecut la peste 15 milioane de euro. In 2011, cand avea 33 de ani, Popescu a primit functia de CEO, cu scopul de  a transforma compania „intr-o forta a Europei de Est". Era momentul cand inginerul Cristian Preda, proprietarul afacerii si fost fotbalist al echipei Petrolul, a decis sa faca pasul inapoi dupa ce isi formase ani buni sub acoperisul propriu noua structura de conducere.

„Patronul sau actionarul majoritar e mult prea putin implicat, ceea ce in industria noastra e o raritate. Ne vedem doar cand avem ceva de vorbit, de regula o data la fiecare trei luni". In piata transportatorilor, afacerile au o puternica amprenta antreprenoriala, cele mai multe businessuri fiind incepute si apoi conduse chiar de catre fondatori. E cazul companiilor Dumagas, detinuta si condusa de Mihai Dugaesescu, International Lazar, pastorita de Ion Lazar, Trans Car, afacerea lui Aurel Albu, si, pana acum doi ani, Edy Spedition, liderul de atunci al pietei iesit din mainile lui Alin Popa, decedat in urma unui accident rutier.

Povestile romanilor cu salarii de mii de euro dintr-o lume in care mall-urile au camere de rugaciuni

Emiratele Arabe Unite reprezinta noua destinatie pentru romanii care vor sa munceasca si sa castige mii de euro. Stau marturie povestile celor care au ajuns in acest colt de lume si lucreaza la hoteluri, companii aeriene sau spitale, potrivit Stirileprotv.ro.

"Am fost in China-Beijing, Spania-Madrid, Columbia, Sri Lanka", spune Andreea Andreica, insotitoare de zbor. Acestea sunt doar cateva dintre zecile de destinatii pe care le-a bifat Andreea, o tanara de 22 de ani din Cluj, care de 4 luni lucreaza la o companie aeriana din Emiratele Arabe. Lunar castiga 2.500 de euro.

Seful GfK, despre ce smartphone-uri cauta consumatorii si provocarea momentului in IT: „Sa aducem Internetul peste tot, indiferent ca suntem la volan sau in metrou. Si sa fie rapid”

„Interconectivitatea este ambitia momentului”, a declarat Jurgen Boyny, directorul global al GfK, intr-un interviu acordat lui George Buhnici, in cadrul targului de tehnologia IFA, care are loc zilele acestea la Berlin. Boyny a explicat pentru Incont.ro ca in prezent consumatorii sunt interesati de smartphone-uri cu ecrane mai mari, cu camere foto mai bune si mai rapide, care sa efectueze comenzile in cateva milisecunde.
 
Totodata, potrivit sefului GfK, utilizatorii de gadgeturi de astazi detin mai multe device-uri, precum telefoane inteligente, tablete, laptopuri, smart tv-uri, toate conectate la Internet. „Pe toate incercam sa le conectam la Internet, asta cautam”, a punctat Jurgen Boyny. Iar conectarea la Internet este, de cele mai multe ori, limitata, motiv pentru care provocarea momentului consta in cresterea investitiilor in infrastructura, „astfel incat sa putem fi online de oriunde, oricand”.

Twitter face cea mai mare achizitie de pana acum

Twitter a realizat cea mai importanta achizitie a sa, prin preluarea MoPub, o companie de publicitate pe mobil, relateaza Financial Times. Planul microbloggingului american este acela de a-si consolida platforma publicitara, inainte de a lista compania la bursa, in lunile ce urmeaza.

Tranzactia va permite cumpararea automata de reclame pe Twitter si va mari spectrul parteneriatelor cu agentiile media. Reteaua de socializare urmeaza sa fie listata la bursa, dar inainte de asta reprezentantii sai si-au propus sa lucreze indeaproape cu televiziunile si sa dezvolte o serie de servicii pentru e-commerce. “Mobilul este in mod evident cheia pentru Twitter, dar si pentru platforma noastra publicitara” a spus Kevin Weil, vicepresedintele companiei, preluat pentru FT.

Serverul Wikileaks, de vanzare pe eBay

Celebrul server pentru gazduirea site-ului Wikileaks in timpul dezvaluirilor controversate referitoare la Departamentul de stat american este acum disponibil spre vanzare pe eBay. Pretul de pornire este de 25.200 de dolari, potrivit CNN.

Serverul apartine unui furnizor suedez de Internet, Bahnof. Compania l-a inchiriat catre Wikileaks in 2010, in perioada in care organizatia a inceput sa faca publice mai multe date confidentiale care priveau guvernul american. “Aceasta este o masinarie istorica, ce va ramane in memorie pentru totdeauna. Este mai mult decat o masinarie. Este un simbol al libertatii Internetului”, spune John Karlung, CEO-ul Bahnhof. Serverul Dell PowerEdge R410 nu mai are in prezent nicio informatie pe el si cantareste 15 kilograme.

Jaguar creeaza 1.700 de locuri de munca

 Jaguar Land Rover vrea sa creeze 1.700 de noi locuri de munca la fabrica sa din Solihull (Anglia), ca parte a unei investitii de 1,5 miliarde de lire sterline in marirea gamei de produse, informeaza BBC. Banii vor fi cheltuiti pe proiectarea unor sisteme care sa permita ca sasiurile construite pentru viitoarele modele sa fie facute din aluminiu. Primul dintre aceste modele va fi o masina sport de marime medie si, daca totul merge conform planului, ar trebui sa fie lansata in 2015. “Jaguar Land Rover este o companie interesata de design, tehnologie si inovatie, asa ca aceasta investitie si crearea de locuri de munca este inca o dovada a potentei sectorului auto din Marea Britanie”, a declarat directorul executiv al companiei, Ralf Speth.

Criza financiara globala: sfarsitul unei drame in 5 acte

La cinci ani de la prabusirea aproape totala a intregului sistem financiar global, lumea poate rasufla in sfarsit usurata. In Statele Unite, cel putin, situatia tinde spre un trend pozitiv. Economia este pe crestere si, masurata pe cap de locuitor, este la acelasi nivel de dinainte de inceperea crizei, scrie Wall Street Journal in pagina online. Somajul a mai incetinit si el, bancile si-au recapatat puterea si au dat inapoi toti cei 245 miliarde de dolari pe care platitorii i-au investit in aceasta perioada, iar piata bursiera si cea imobiliara si-au revenit si ele. Dar pana ca toate aceste efecte sa se simta si in buzunarul omului de rand, va mai trece probabil ceva timp. Somajul este in descrestere, dar sunt inca 11,3 milioane de persoane fara loc de munca si, in timp ce pretul caselor urca, unul din sase datornici cu imprumut ipotecar are in continuare o datorie mai mare decat valoarea casei in sine.