Vremuri calde: Romania intra in ninsoare fara buget, cu un gol de 15 miliarde de lei si cu un guvern care isi cauta increderea in viitor

FMI vine in decembrie sa discute bugetul pe anul viitor care trebuia, conform legii, sa fie prezentat in septembrie si aprobat de Parlament pana pe 15 noiembrie. Tergiversarea bugetului pentru 2015 intra in prelungiri si amplifica tensiunea. Va fi negociata o noua tinta de deficit cu FMI si Comisia Europeana? Vor fi majorate taxele? Vor fi ajustate cheltuielile? Dar va mai fi acest guvern? Guvernul Ponta nu are inca finalizat proiectul de buget pentru 2015 - cel mai important act al unui an fiscal. Iar marea necunoscuta este modalitatea de acoperire a golului de venituri de peste 15 mld. lei (circa 2,1% din PIB), scrie ZF.

Fiica lui Copos vorbeste despre cel mai dificil moment din cariera sa

Alexandra Copos de Prada, fiica Cristinei si a lui George Copos, conduce din pozitia de CEO si presedinte companiile Ana Pan si Ana Hotels. Alexandra Copos de Prada a trecut la carma Ana Pan in august 2013. Dupa condamnarea tatalui sau la inchisoare, Alexandra a preluat si conducerea Ana Hotels in primavara lui 2014, ajungand sa aiba in subordine 800 de angajati, de la 160 anterior, acesta fiind cel mai dificil moment din cariera sa, noteaza Business Magazin.

Sibiu, magnet pentru investitori: Topul firmelor cu cele mai mari cifre de afaceri

Sibiul, orasul condus 14 ani de actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, a devenit unul dintre principalele centre economice ale tarii. In ultimul deceniu, sute de companii au investit in zona, in domenii cu mare valoare adaugata, cum sunt automotive, IT sau cercetare. Parcul industrial Zona de Vest, realizat la initiativa fostului primar, a atras, pana in 2013, investitii de 100 milioane de euro si a creat mii de locuri de munca, arata Capital.

Interesele, boala spitalelor din Romania. Afacerile medicilor celebri sunt puse inaintea binelui pacientilor

In spitalele din Romania pacientul nu primeste tratamentul de care are nevoie. Intra cu o afectiune si iese bolnav de nervi. Primesc insa tratament preferential diverse clinici, laboratoare si centre de sanatate abonate la parteneriate nederanjate de ani de zile. Responsabilii din spitale au grija ca fondurile si pacientii sa fie directionati cu dedicatie catre afaceri favorizate. Sute de milioane de euro ies anual din sistem si intra in conturile unor baieti destepti din sanatate, arata o ancheta Romania, te iubesc!

Omul care stabileste strategia Orange, la Bucuresti: "Telecomul seamana cu un Airbus"

In prima sa vizita la Bucuresti, Gervais Pellissier, Deputy CEO al Orange Group, a avut intalniri cu managerii companiei din Romania, oficiali ai Guvernului si wall-street.ro.  Gervais Pellissier, al doilea cel mai puternic om din conducerea operatorului telecom francez, vorbeste despre Romania in termenii unui strateg care cunoaste bine operatiunile locale, dar pe care le analizeaza exclusiv la nivelul viziunii si al strategiei grupului in care lucreaza de noua ani de zile.

Mesajul dat de Klaus Iohannis celor care vor sa exploateze aur si gaze de sist in Romania

Presedintele Klaus Iohannis a postat duminica pe Facebook un mesaj in care reitereaza ideea ca nu va accepta ca proiectele de exploatare a resurselor naturale ale Romaniei sa fie promovate "peste noapte" si fara o dezbatere publica. Postarea este insotita de un fragment din “angajamentele presedintelui Klaus Iohannis”, arata gandul.info

Record de Black Friday: doar eMag a vandut de 165 de milioane de lei

eMag, cel mai mare retailer online, a inregistrat vineri - cu ocazia evenimentului Black Friday - vanzari totale de 165 mil. lei, cu 10% peste estimari. "Am atins varful de trafic, cu 225.000 de vizitatori simultan, la 07:20, la o jumatate de ora de la startul Black Friday. Am avut o rata de conversie de 7,4%, de 3 ori mai mare decat intr-o zi normala", a declarat Iulian Stanciu, seful eMag, potrivit ZF.

"Prima masina" se scumpeste inainte sa inceapa. Cat costa acum o masina prin credit garantat de stat 

Guvernul a decis sa modifice conditiile initiale ale programului "Prima Masina", adresat tinerilor care vor sa achizitioneze un automobil prin credit. Costurile imprumutului cresc prin introducerea unui comision de risc. economica.net iti arata noile conditii de creditare.

Barack Obama: Americanii vor vrea "miros de masina noua" in 2016

Presedintele american a folosit o metafora consumatorisita pentru a vorbi despre succesiunea sa la Casa Alba in 2016 si dorinta de schimbare, afirmand ca americanii vor "miros de masina noua", relateaza AFP, citata de Mediafax. "Americanii vor cauta acel miros de masina noua", a declarat el razand, intr-un interviu pentru ABC. "Vor sa conduca ceva care nu are atatia kilometri ca mine", a adaugat el.  Intrebat daca o va sustine pe democrata Hillary Clinton, el a raspuns: "Nu si-a anuntat candidatura inca, prin urmare nu vreau sa ard etape". Dar, a adaugat el, "a fost un secretar de Stat exceptional. In al doilea rand, este o prietena".

Aviva, 7.07 mld euro pentru preluarea rivalului Friends Life

Aviva, nr. 2 in asigurari din Marea Britanie, ofera 0,74 de actiuni (echivalentul a 398,9 pence ) pentru fiecare actiune a Friends Life, cu 15% peste pretul de inchidere de vineri a titlurilor Friends Life, relateaza Bloomberg. Actionarii Friends Life vor detine astfel 26% din compania nou creata, al carui portofoliu va include 16 milioane de clienti, potrivit Aviva.