2015: un an plictisitor, de crestere banala a economiei Romaniei, cu ceva mai multi bani, dar nu pentru toata lumea, insa totul poate fi rascolit de cocktailul insolventei externe a Rusiei

2015 va fi un an economic bun, cu plus in fata, dar banal pentru ca cresterea economica va fi intre 1,5% si 3%, sub nivelul de 5% cat are nevoie Romania pentru a da sentimentul si increderea tuturor ca se misca ceva in aceasta tara, ca merita pretul platit pentru Uniunea Europeana si NATO si ca nu traim si acum din ceea ce a construit Ceausescu, scrie ZF.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, dupa rusinea de pe DN1. "Eu imi dau demisia singur, nu trebuie sa mi-o ceara nimeni"

Actualul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, le promite romanilor ca nu vor mai sta intepeniti, cu orele, de sarbatori, intre Comarnic si Brasov, decat, cel mult, vreo patru ani. Ca solutie de avarie, le pregateste inca un DN, pe Valea Doftanei. El a declarat pentru gandul.info ca nu se gandeste la demisie, "o treaba usor de facut, cand n-ai chef de munca", ci se preocupa, in aceasta perioada, de "rezolvarea aranjamentelor financiare necesare, care vor crea posibilitatea demararii lucrarilor importante, prevazute in masterplanul general de transport, arata gandul.info.

Constructia magistralei de metrou din Timisoara ar putea incepe in 2015: linia are opt kilometri si leaga centrul de aeroport

Constructia unei magistrale de metrou in Timisoara ar putea incepe in 2015 si ar urma sa lege centrul orasului de aeroport, conform autoritatilor locale.  Primarul Nicolae Robu a declarat ca a decis realizarea unei linii de metrou cu o lungime de 8 km, care sa lege centrul orasului de aeroport. Proiectul urmeaza sa intre in planul de buget pentru perioada 2014-2020, sursa de finantare nefiind inca cunoscuta, relateaza Timis Online, potrivit Business Magazin.

Principalele decizii pe care le-a luat guvernul cat ati fost plecati in vacanta 

Dupa intalnirea cu FMI si adoptarea bugetului pe 2015, restructurarea Cabinetului de ministri si reducerea TVA la pachetele turistice, principalele masuri aprobate de Guvern pe final de 2014 se refera la zona jocurilor de noroc, la piata de capital si la companiile de stat, noteaza economica.net.

Seful Fiscului: "Va fi un desant asupra evaziunii din zona Bucuresti-Ilfov"

Evaziunea depaseste media europeana, iar recuperarea prejudiciilor decise de judecatori este foarte scazuta. Presedintele Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, arata ca cele doua probleme tin atat de capacitatea redusa a institutiei, cat si de „interese“ care au slabit-o, in ultimii ani, arata Capital.

1 din 5 romani este sarac sau traieste la limita saraciei. Masurile cu care Guvernul vrea sa reduca fenomenul

Un raport al Guvernului dezvaluie o cruda realitate: 1 din 5 romani este sarac sau traieste la limita saraciei. 4,6 milioane de romani, adica un sfert din populatia tarii, sunt expusi riscului de saracie. Cei mai expusi sunt tinerii si varstnicii care traiesc singuri, dar si persoanele de etnie roma. Cum era de asteptat, saracia este de 3 ori mai mare la sat decat la oras. Aproape 40% din locuitorii din mediul rural se afla in risc de saracie, informeaza stirileprotv.ro

Se vor crea 100.000 de noi locuri de munca in 2015, iar tinerii pot opta pentru invatamantul „dual“ pentru a avea un loc de munca sigur

Ordonanta de urgenta - surpriza data de guvern la finalul anului trecut ar putea conduce la o imbu­natatire semnificativa a situatiei de pe piata muncii in urmatorii ani, mai ales in ceea ce priveste angajarea tinerilor.  Implementarea asa-numitului sistem de „inva­tamant dual“ va permite angajatorilor din in­dustrie sa le faca contracte de munca tinerilor inscrisi in scolile profesionale ca sa ii preia in programe de practica, ceea ce va conduce la o pregatire mult mai buna a viitoarei generatii de angajati. Totusi, aceasta masura de „revitalizare“ a pregatirii din scoli in raport cu nevoile de pe piata muncii nu isi va produce primele efecte in 2015. noteaza ZF.

Topul burselor europene in 2014: actiunile romanesti, peste cele din Polonia sau Germania 

Revenirea Bursei de Valori Bucuresti la finalul anului 2014 a propulsat actiunile romanesti in topul cresterilor din Europa, peste pietele din Polonia, Germania sau Franta. In schimb, instabilitatea politica din Grecia a trimis Bursa din Atena pe ultimul loc in Europa (-34% in 2014), aproape de Portugalia (-26%). Cum arata topul pietelor care au adus cele mai mari castiguri in ultimele 12 luni, conform wall-street.ro

Anul 2015 va fi cel in care dolarul va domina euro, Wall Street-ul isi va continua marsul, iar razboiul petrolului se va termina

Anul acesta va fi cel in care zona euro va intra, in lipsa de alte optiuni, in razboiul valutar al deprecierii monedelor pornit de marile economii in timpul crizei economice mondiale. Bursele de pe Wall Street, care dau tonul pietelor internationale, vor creste energizate de intarirea economiei americane, iar razboiul pretului petrolului, declansat de marii exportatori, si cel economic dintre Occident si Rusia ar trebui sa aduca primele victorii, sau infrangeri, potrivit ZF.

David Cameron vrea cat mai repede referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE

Premierul britanic a declarat ca ar fi "incantat" daca ar putea organiza mai devreme referendumul privind apartenenta Marii Britanii la UE, pe care l-a promis in cazul in care va fi reales la scrutinul din mai 2017.  "Cu cat voi putea avansa mai repede in angajamentul meu privind o renegociere (a termenilor apartenentei la UE) si un referendum, cu atat va fi mai bine", a declarat el pentru BBC, noteaza The Scotsman.

AFP: Merkel se amesteca in alegerile din Grecia si genereaza controverse

Cancelarul german, Angela Merkel, genera contoverse, duminica, in Germania, inclusiv in cadrul majoritatii sale politice, dupa dezvaluiri in presa potrivit carora ea este pregatita sa lase Grecia sa iasa din zona euro in cazul sosirii la putere a stangii radicale in aceasta tara, relateaza AFP, citata de Mediafax. Un purtator de cuvant al CDU, Christian Bäumler, a adresat o avertizare, duminica, si anume, " in caz de iesire din zona euro, datoriile (Greciei) nu vor putea fi rambursate".