Romania nu este pregatita pentru 800.000 de dosare pe legea insolventei persoanelor fizice, sustin specialistii

Legea insolventei persoanelor fizice, de care ar putea beneficia 800.000 de debitori neperformanti, nu ii va ajuta pe cei cu credite in franci elvetieni decat in mica masura si risca sa blocheze sistemul judiciar.  „Este recomandat ca le­gea falimentului per­so­nal sa nu fie tratata in graba si sub presiu­nea unei spe­te parti­cu­lare, cum este cazul crizei francului elvetian. Pro­iectul de lege este benefic, insa nece­si­ta com­ple­tari si modificari care nu tre­bu­ie ig­no­rate, mai ales luand in calcul ca re­pre­zin­ta doar o solutie partiala pentru cri­za ac­tuala generata de valuta elve­tia­na“, a de­clarat Vasile Godin­ca Herlea, asociat coordonator al Casa de Insolventa Transilvania, scrie ZF.

Un antreprenor care si-a dat demisia din firma in care lucra are acum propria afacere si ruleaza 650.000 de euro pe an

Elian Solutions, furnizorul de solutii de gestiune a resurselor companiilor (ERP) bazate pe platforme Microsoft a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de circa 650.000 de euro, o crestere de peste 100% fata de 2013, cand veniturile companiei erau de 320.000 de euro, scrie Business Magazin.

Leroy Merlin a inceput rebranduirea magazinelor BauMax cu unitatea din Ploiesti

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, care a preluat anul trecut reteaua locala a austriecilor de la BauMax, a inceput procesul de rebranduire a celor 15 magazine cu unitatea din Ploiesti, care a fost inchisa la finalul saptamanii trecute, noteaza ZF.

Noua mina de aur a dezvoltatorilor imobiliari

Sapte terenuri care au apartinut unor foste fabrici, grupate de-a lungul pasajului Basarab, vor fi transformate in proiecte imobiliare ce vor inghiti circa 400 mil. euro, conform estimarilor Capital.

Fratii Micula dau din nou statul in judecata. Vor bani pentru ca statul incurajeaza piata neagra a alcoolului

Oamenii de afaceri au intentat statului roman un nou proces la Curtea de Arbitraj de la Washington. Acuza institutiile statului ca au prejudiciat companiile pe care acestia le detin prin faptul ca nu iau masuri pentru combaterea evaziunii fiscale din alcool si industria alimentara, scrie economica.net.

Nesfarsita poveste a gropilor de pe Autostrada Sibiu - Orastie. Imaginile unui esec de proportii: a patra serie de reparatii

Asfaltul nu rezista pe nici un drum din Romania. Dovada ca la aproape doua luni de la inaugurare pe tronsonul 3 al autostrazii care leaga Sibiul de Orastie au aparut deja gropi si fisuri pe zeci de metri. Lotul, dat in folosinta cu intarziere, este a patra oara in reparatii, potrivit stirileprotv.ro

BCE face azi un pas istoric pentru salvarea Europei. Pe cine va ajuta aceasta miscare in special

Europa de Est are motive sa se bucure de achizitiile de obligatiuni ale Bancii Centrale Europene (BCE), care ar contribui la cresterea economica si evitarea deflatiei, spre deosebire de Elvetia, pentru care masurile de stimulare vor avea ca efect aprecierea francului, potrivit analistilor. Mai multe pe incont.ro