"Averea" companiilor locale este de 280 mld. euro, in scadere. Comertul, productia de energie si real-estate-ul sunt cele mai bogate industrii

In Romania erau 640.000 de companii cu afaceri de 1.066 mld. lei (240 mld. euro) in 2013, in scadere cu 1% fata de anul precedent. Activele totale ale companiilor se ridica la 1.256 mld. lei (280 mld. euro), iar activul mediu per companie este de 1,9 mil. lei, la afaceri de 1,6 mil. lei, un raport cifra de afaceri/active de 85%. Cea mai bogata „industrie“ este comertul, care ocupa primul loc si in topul sectoarelor din economie dupa cifra de afaceri, arata o analiza ZF.

Negritoiu, ASF: "Acesta este pretul corect pentru RCA!". Ce le pregateste seful asigurarilor soferilor din Romania

Presedintele ASF spune ca specialistii lucreaza la calculul unui "pret informativ" pentru polita RCA. Ramane de vazut daca publicarea unui astfel de indicator nu ar distorsiona grav concurenta pe piata asigurarilor, scrie economica.net

In Germania, temuta "invazie" a romanilor este acum un "mic miracol". Iata de ce

S-au temut ca le vom lua locurile de munca si ca vom abuza de ajutoarele primite de la stat. Dupa primul an fara restrictii pe piata fortei de munca din spatiul comunitar, a rezultat contrariul. Romanii care au plecat la munca in Germania, la fel ca si cei din alte state membre, s-au integrat, si-au gasit locuri de munca, isi platesc taxele si sunt apreciati. Unii ii considera chiar "un mic miracol", arata gandul.info

Cu credit sau fara credit, aceasta-i intrebarea

Una dintre cele mai grele alegeri pentru generatia activa de azi: sa intre intr-o legatura stransa si de foarte lunga durata cu banca sau sa locuiasca in casele altora si sa nu se gandeasca inca la ce se va intampla la batranete.  Peste 300.000 de familii din Romania (respectiv circa 5% din total) au contractat credite ipotecare, noteaza Capital.

Omul care a reinviat brandul Pegas vrea sa aduca bicicletele pe Bursa

Dupa ce a cumparat brandul Pegas in 2009 si a inceput vanzarile propriu-zise in 2012, Andrei Botescu, antreprenorul care reinviat marca romaneasca, spune ca ia in considerare o posibila listare pe piata AeRO, care va fi lansata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) luna aceasta, scrie wallstreet.ro

Exporturile, la maxim istoric de 52 de miliarde de euro in 2014. "Este bine ca exportam mai mult, dar ne asigura supravietuirea, nu si bunastarea"

Romania a exportat anul trecut bunuri in valoare record de 52,5 mld. euro, in crestere cu doar 5,8% fata de 2013, arata datele publicate ieri de Insti­tutul National de Statistica. Totusi, in de­cembrie exporturile romanesti au inre­gistrat o scadere de 1,4% in comparatie cu perioada similara a anului trecut, noteaza ZF.

Polonezii vor sa listeze La Fantana pe BVB

Fondul polonez de investitii Innova Capital ia in calcul listarea la bursa din Bucuresti a distribuitorului de apa La Fantana, companie pe care o controleaza, angajandu-i pe brokerii de la Ipopema Securities sa intermedieze tran­zactia, potrivit unor surse din piata, potrivit ZF.

Un copil de 9 ani castiga anual 1 milion de dolari de acasa. Parintii lui au renuntat sa mai munceasca

Evan este un tanar de 9 ani care petrece cateva ore pe zi inregistrand clipuri pentru Youtube. Nu pare nimic iesit din comun, insa canalul sau, EvanTube, genereaza venituri de peste un milion de dolari anual, potrivit Business Magazin.

Apple va emite obligatiuni in franci elvetieni, pentru a profita de dobanzile mici 

Apple vrea sa adauge la vanzarile record de obligatiuni din ultimii doi ani  si o emisiune de obligatiuni in franci elvetieni. Gigantul va profita astfel de nivelul foarte scazut al dobanzilor, a declarat o persoana apropiata situatiei, scrie MarketWatch.  Goldman Sachs si Credit Suisse vor fi aranjori ai operatiunii care ar putea avea loc marti.