Anul recordurilor: Romania a produs si exportat cea mai mare cantitate de energie din ultimul deceniu

In 2014, Romania a avut cel mai bun an de productie de energie din 2003 incoace, cheia fiind exporturile. Energia verde a atins si ea un nivel record. Pana si CE Oltenia a avut patru luni "formidabile". Contextul regional, dar si productia de energie verde care a coborat pre­turile in piata, au creat premisele unor exporturi record de energie anul trecut si au format spatiu de actiune si pentru producatori traditional, scrie ZF.

Adio, benzina la 5 lei! Visul frumos s-a terminat

Nu, chiar nu vi se pare: cand cotatia petrolului scade, preturile carburantilor o iau in jos cu intarziere. Iar atunci cand titeiul incepe sa se scumpeasca, factura de la pompa creste aproape imediat. Practica este atat de evidenta, incat a devenit subiect de discutii si negocieri intre autoritati si marile companii petroliere, noteaza Capital.

Vesti bune pe piata muncii. Cu ce va surprind angajatorii

Piata locurilor de munca a cunoscut o schimbare de trend inca de la jumatatea anului 2013. Ulterior, cererea de recrutare din partea companiilor a crescut constant si a accelerat vizibil pe parcursul anului 2014, cand numarul joburilor disponibile online a crescut cu 43%, cel mai inalt nivel de dupa 2008, anul de varf al pietei, potrivit unei analize a site-ului de recrutare, eJobs, conform wallstreet.ro

Cat castiga seful Metrorex, companie cu pierderi de 64 de milioane de lei

Aurel Radu, 53 de ani, directorul general al companiei de stat Metrorex, a avut un salariu net de 6.520 de lei pe luna in 2013, potrivit declaratiei sale de avere publicata in iunie anul trecut. Desi are un salariu echivalent a mai putin de 1.500 de euro (un venit care, in mediul privat, este acordat unui angajat de pe o pozitie de specialist sau de middle manager),  seful Metrorex are ac­ti­uni, imprumuturi, bunuri si depozite bancare, arata ZF.

Gazul se scumpeste cu 7%, de la 1 iulie. De unde provine aceasta crestere de pret

Cresterea de pret a componentei  "productie interna" propusa de Guvern FMI reprezinta doar circa 4,2-4,3% din majorarea asteptata. Restul sunt tarife mai mari ale distribuitorilor, scrie economica.net.

O tanara de 26 de ani din Bucuresti le gaseste job celor care vin la ea sa-i invete meserie

Corina Alexandrescu, o tanara de 26 de ani nascuta si crescuta in Bucuresti, a pus bazele unei afaceri inedite: ofera cursuri de bartending si ii ajuta apoi pe absolventi sa isi gaseasca loc de munca. Toate acestea, spune tanara, cu intentia de a-i invata pe romani ca bautura trebuie si savurata, nu doar consumata, potrivit Business Magazin.

Apple a vandut mai multe smartphone-uri decat Samsung in T4, pentru prima oara din 2011

Apple a vandut in trimestrul fiscal incheiat pe 27 decembrie 74,832 de milioane de smartphone-uri la nivel mondial, care i-au conferit o cota de piata de 20,4%, fata de 73,032 milioane de aparate comercializate de Samsung in aceeasi perioada, echivalente cu o cota de 19,9%. Succesul telefoanelor cu ecrane mari iPhone 6 si 6 Plus a alimentat vanzarile, potrivit CNBC.

Obama a prelungit cu "un an" sanctiunile adoptate impotriva Rusiei

Presedintele american a prelungit cu "un an" sanctiunile adoptate impotriva Rusiei din cauza crizei din estul Ucrainei, a anuntat marti Casa Alba, relateaza agentia rusa de stat Tass, citata de Mediafax. Barack Obama a ajuns la concluzia ca sanctiunile adoptate anul trecut impotriva Rusiei "trebuie sa ramana in vigoare inca un an dupa 6 martie 2015". Este vorba de sanctiunile aplicate pe 6, 16, 20 martie si 19 decembrie 2014 care vizeaza oficiali si oameni de afaceri rusi, precum si apropiati ai fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici. De asemenea, Statele Unite au adoptat sanctiuni si impotriva unor companii rusesti.