Banii nu circula in economie. Banii stau pentru ca oamenii se tem. Nicio politica monetara nu poate alunga teama

„Nu circula banii in economie. Oamenii nu au curaj sa dea drumul la bani.“ Nu de putine ori businessul „simte“ mai bine si decat Banca Nationala indicatori macroconomici care altfel ar parea foarte arizi.  Este si cazul unuia dintre cei mai experimentati oameni din turismul romanesc, Carmen Pavel, actionar la J’info Tours, o companie prezenta de 25 de ani pe piata, scrie ZF.

Romania a avut un rol cheie in tranzactia deceniului

Facilitatile de productie detinute de Lafarge in Romania au jucat un rol important in decizia de achizitie luata de grupul irlandez CRH, care s-a angajat sa preia toate activele ce stau in calea fuziunii dintre Holcim si Lafarge, considera Costin Borc, CEO-ul Lafarge Romania, arata Capital.

Topul celor mai mari 20 de venituri facute publice in declaratiile de avere

Avocatul Florentin Tuca a incasat peste 12 mil. lei in 2013 ca „venituri din activitati independente“, iar Misu Negritoiu ramane „angajatul“ cu cel mai mare venit cunoscut, potrivit ZF.

Reducerea comisioanelor interbancare: un lucru bun pentru consumator? Ce vor face bancile si retailerii ca sa acomodeze aceasta masura disruptiva 

Comisioanele interbancare la platile cu cardul vor fi reduse in curand, fie pe baza unui proiect de lege redactat de Ministerul de Finante, fie prin introducerea unui regulament european despre care se vorbeste de cativa ani. Teoretic, consumatorul ar fi cel care castiga de pe urma acestei masuri, considerata disruptiva de toate partile. Practic, clientul va fi prins la mijloc intre doua tabere cu interese diferite, noteaza wallstreet.ro

Managerul pe la care au trecut miliardele de euro ale capsunarilor romani. A luat comision de 25 de lei de la fiecare si a facut profituri uriase

Sefa Western Union gestioneaza de la Bucuresti 50 de milioane de transferuri de bani din si catre Romania. Daniela Budurea este o prezenta discreta in businessul local, desi povestea ei de cariera o pozitioneaza printre artizanii de business de pe piata locala, dat fiind ca la inceputul anilor 2000 a facut parte din echipa care a dezvoltat piata transferurilor de bani din Romania, potrivit Business Magazin.

Situatia internetului in Romania - care sunt orasele si furnizorii cu cele mai rapide conexiuni

Despre viteza internetului din Romania s-au spus numai lucruri bune in ultimii ani. Statisticile ne-au plasat in partea de sus a clasamentului, peste tari cu care nu putem concura din alte puncte de vedere. Dar partea interesanta este ca nu am stat pe loc nici in ultima vreme. Cei mai mari furnizori din Romania – RCS&RDS, UPC, Orange, Vodafone si Telekom, au continuat sa ridice stacheta, arata ZF intr-o analiza GO4IT.

Se da urmatoarea problema: Un profesor si un medic vor sa se mute la curte, in Pipera. La fel si presedintele si premierul. Cati ani ar trebui sa economiseasca fiecare pentru a-si cumpara o casa

Sa presupunem ca presedintele Romaniei, premierul, un medic sau un profesor vor sa se indeparteze de zgomotul Bucurestiului si sa se mute la casa, in Pipera. Gandul a realizat o analiza pentru a vedea cati ani ar trebui sa economiseasca fiecare dintre ei, in scenariul - nerealist - in care ar reusi sa-si puna tot salariul deoparte, pentru a se muta intr-o casa de 170 de metri patrati in zona de nord a Capitalei.

Cine se va ocupa de recuperarea a 300 de milioane de euro de la condamnati. "Cei pe care ii vedem la televizor sunt doar 1%"

Statul va avea o noua agentie care sa se ocupe exclusiv de recuperarea banilor datorati statului de cei condamnati pentru coruptie. Ministrul Justitiei spune ca documentele pentru infiintarea structurii vor ajunge pe masa guvernului cel tarziu la sfarsitul acestei luni. Anuntul vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a criticat Ministerul Finantelor, pentru ca nu reuseste sa stranga acesti bani. Sunt sume uriase, care trec de 300 de milioane de euro pe an, potrivit DNA, arata stirileprotv.ro

Putin a numit Italia un partener privilegiat. Ce pact a semnat cu Renzi 

Rusia si Italia au convenit joi infiintarea unui fond de investitii in valoare de 1 miliard de dolari si cooperarea in privinta crizei din Libia, in urma discutiilor de la Kremlin dintre presedintele Vladimir Putin si premierul italian Matteo Renzi. Putin a numit Italia un partener privilegiat, arata Bloomberg.