Mindrutescu, Oracle: Nu atacati multinationalele, nu recrutam „copii“ care raspund la telefoane

Romania are nevoie si de multinationale, si de start-up-uri, si de firme locale si de exportatori de soft si servicii daca vrea sa majoreze ponderea IT-ului in PIB, afirma seful Oracle Romania, potrivit ZF.  Marile nume din industria mondiala de IT si comunicatii, care au ajuns la mii de angajati in centrele deschise in ultimii ani in marile orase ale Romaniei, nu au angajat „niste copii care raspund la telefoane“.

Viata mai buna decat a "capsunarilor" din Spania. Cat ajung sa castige in tara muncitorii sezonieri din agricultura

Castigurile pleaca de la 2.000 de lei, pentru un mecanic agricol, si trec de 5.000, in cazul inginerilor. Iar angajatii spun ca viata este mai buna decat a celor care culeg capsuni sau portocale in Italia, Spania sau Franta, informeaza stirileprotv.ro

Viata fabuloasa a romanului care a ajuns in Noua Zeelanda fara niciun ban in buzunar si conduce o afacere de milioane de euro in Romania

George Stanson este un roman pasionat de rugby, pentru care acasa este in Australia, unde s-a ocupat de infiintarea si dezvoltarea unei companii  daneze. Cariera sa l-a purtat prin Danemarca, alte tari nordice, iar apoi  in emisfera sudica, unde compania pentru care lucra nu avea activitati.  A ajuns in Noua Zeelanda doar cu un card in buzunar, fara niciun fel de informatii sau contacte, si a construit de la zero o firma care s-a extins apoi in Australia, Japonia si Africa de Sud. Acum coordoneaza de la Bucuresti activitatea unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de tractoare. Fara falsa modestie, spune ca a reusit in viata, scrie Business Magazin.

Antifrauda devine excesiva pentru ca legislatia ii da puteri prea mari. Ce arme au comerciantii?

Teoretic, comerciantii pot contesta eventualele abuzuri ale Antifraudei Fiscale in instanta. Practic, legislatia care permite inchiderea magazinelor si a restaurantelor a fost in asa fel croita incat decizia judecatorului este tardiva si, implicit, inutila. Motivul: procesul dureaza cel putin o luna, depasind durata suspendarii activitatii, arata Capital.

Tanarul roman care va revolutiona iluminatul viitorului

Are 28 de ani si este creatorul unuia dintre cele mai inedite corpuri de iluminat realizate vreodata in Romania. Pe Demetrius Tanase, designer al Electromagnetica, l-am intalnit la Construct Expo, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate industriei constructiilor la nivel local, iar rezultatul muncii sale merita toata atentia, noteaza wallstreet.ro

Sefa din Europa a SABMiller: Am vazut peste tot inchideri de baruri, dar ce a fost mai greu a trecut

Sue Clark, managing director al SABMiller Europe, o regiune care genereaza anual venituri de aproape 6 mld. dolari, spune ca Romania, asemenea celorlalte state din regiune, s-a confruntat cu scaderea numarului de baruri si restaurante, tendinta care acum s-a oprit, arata ZF.

Monopolul care va scumpi RCA. Service-urile vor "taxa de corectitudine"

Mai multe asociatii de transportatori și proprietari de service-uri auto, sustinute de cațiva parlamentari, au initiat un proiect legislativ care prevede infiintarea unui organism care sa preia, de la companiile de asigurare si brokeri, activitatea de evaluare a daunelor auto, potrivit economica.net

Creditul guvernamental a ajuns la 30% din totalul imprumuturilor. Acum sapte ani ponderea era de 6%

Creditele acordate de banci statului cumulau la finele lunii februarie 91 mld. lei (echivalentul a 21 mld. euro), ceea ce reprezinta o pondere de 30% din totalul creditului intern, care a ajuns la 300 mld. lei, potrivit datelor BNR. Spre comparatie, in a doua luna din 2008 ponderea creditului neguvernamental era de 6% din totalul imprumuturilor, noteaza ZF.

Alternativa la traficul infernal din Dubai, in care stau angajatii, pentru ca nu-si permit viata prea scumpa din "orasul ridicat din nisip"

Walid Zahra face 25 de minute de acasa pana la biroul din Dubai. Asta daca nu pui la socoteala cele doua ore pe care le petrece intr-o cafenea, pentru ca traficul sa se linisteasca. "Am decis ca e mai bine sa-mi petrec timpul citind presa decat sa ma enervez in trafic", spune angajatul in domeniul HR, in varsta de 27 de ani. 50 % dintre cei care lucreaza in Dubai se confrunta cu aceeasi problema: nu-si permit sa locuiasca intr-un oras atat scump, asa ca fac naveta. Iar dezavantajul principal este timpul pierdut pe sosele. Acum municipalitatea cauta modalitati pentru a-i ajuta: case la preturi modeste. "Nu putem sa construim la nesfarsit autostrazi, tuneluri si poduri. Casele pe care si le pot permite si ei este solutia acestei probleme a Dubaiului", a declarat Abdullah Rafia, oficial al municipalitatii, potrivit Bloomberg.