Investitori: Cautam proiecte pe mobil in comert online, servicii financiare si sanatate

Comertul online, serviciile financiare si cele de sanatate si wellness sunt inca teritorii insuficient exploatate de dezvoltatorii romani de aplicatii, dar care atrag cel mai mult atentia celor care au bani de finantat start-up-uri. Investitorii sunt dipusi sa „puna pe masa“ de la 500.000 de euro pana la peste 2 milioane de euro pentru o afacere cu potential de dezvoltare - aceasta este concluzia la care au ajuns investitorii de tip business angel si fondatorii unor companii care astazi activeaza si pe piete externe, scrie ZF.

O familie din Bucovina a creat o afacere de 1 milion de euro inspirata din retetele stramosilor

„Intre peretii abatorului cu iz habsburgic construit inca din timpul Imparatului Franz Iosef in anul 1815 am adus la viata retetele mostenite de la Mos Toader si am dat gust bucatilor de carne“, descriu fondatorii afacerii La Baciu inceputurile firmei ANDELVERO, in anul 1997. De la macelaria din comuna Fundu Moldovei afacerea s-a extins la o unitate de productie, trei magazine La Baciu, in Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Bucuresti, pe Calea Floreasca, cat si o pensiune axata pe promovarea traditiilor bucovinene, care au totalizat anul trecut venituri de aproximativ 1 milion de euro, noteaza Business Magazin.

Romanii cu credite in euro vor plati mai putin dupa ce Euribor la trei luni a devenit negativ. Dobanzile la lei, in schimb, cresc din nou

Indicatorul Euribor cu scadenta la trei luni, referinta pentru creditele de retail in euro, a intrat ieri pentru prima data in teritoriul negativ, evolutie care creeaza premisele pentru ieftinirea imprumuturilor in moneda unica, potrivit ZF.

Industria care vrea sa ia locul bancilor in finantarea IMM-urilor

Leasing-ul joaca un rol important in finantarea economiei reale a Romaniei - caraterizata de un sistem bancar in stagnare si de o piata financiara mai putin sofisticata, potrivit unui studiu Deloitte. Motorul cresterii economice, si anume IMM-urile, care intampina cele mai mult constrangeri cand vine vorba de finantarea bancara, arata sursa citata, ar putea deveni asul din maneca pentru sectorul societatilor de leasing financiar, arata wallstreet.ro

Devine legal. Cine decide ”soarta bacsisului”?

Gata, se trage linie! De la 1 Mai avem ”bacsis legal”. Ce spun hotelierii și managerii din turism? Ei bine, ”este win-win situation”, puncteaza Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT). Sau, cu alte cuvinte, ”castiga toata lumea”, scrie Capital.

Bucurestiul retrocedat: bulevarde, lacuri si paduri, pe harta pretentiilor - Top 10

Peste 3.000 de hectare din Bucuresti sunt solicitate spre retrocedare, adica 13,5% din suprafata Capitalei. In top 10 al celor mai mari pretentii, fostii proprietari cer camine studentesti, parti din bulevarde, cai ferate sau paduri, conform economica.net

Ungaria ar putea bloca proiectul Acordului de liber-schimb UE-SUA 

Proiectul Acordului de liber-schimb Uniunea Europeana - Statele Unite trebuie ratificat de parlamentele tarilor membre UE, cere presedintele Legislativului Ungariei, Laszlo Kover, sugerand ca Budapesta, care are o relatie tensionata cu Washingtonul, ar putea bloca tratatul.  "Nu poate exista un acord de liber-schimb UE-SUA fara consimtamantul parlamentelor tarilor europene", a spus Laszlo Kove. El a precizat se opune vehement oricarui plan de impunere a unei "superautoritati omnipotente" asupra institutiilor ungare, acuzand ca astfel s-ar oferi o putere foarte mare corporatiilor globale. In plus, Ungaria insista pe mentinerea interdictiilor privind organismele modificate genetic si este favorabila protejarii denumirilor geografice maghiare, transmite Mediafax.

SUA indeamna Grecia si creditorii sai sa ajunga la un acord, in interesul intregii lumi 

Statele Unite indeamna Grecia si creditorii sai sa ajunga la un acord care sa readuca economia elena la crestere, spre binele intregii lumi, a declarat marti Jason Furman, presedintele consilierilor economici ai presedintelui Barack Obama, scrie Kathimerini, care citeaza Bloomberg. El a aratat ca oficialii americani nu sunt convinsi de asigurarile date de europeni, ca efectul unei iesiri a Greciei din zona euro poate fi tinut sub control.