Dupa 25 de ani, Isarescu a scapat de un alt cosmar: Romania are crestere economica sustenabila, nu pe datorie, pe deficite sau pe inflatie. Dar problema este ca economia nu poate trai numai cu multinationale

In trimestrul intai din 2015 Romania a raportat o crestere economica de 4,3% fata de T1 2014 si de 1,6% fata de T4 din 2014. Ceea ce putem remarca este ca aceasta este sustenabila, adica are loc fara sa inrautateasca alti indicatori macro, asa cum s-a intamplat in perioada de boom 2005-2008, pe credite/datorie, pe scaderea cursului, pe deficit de cont curent sau cum s-a intamplat in anii ’90, scrie ZF.

Incepe dezghetul in imobiliare. Bancile dau credite la dobanzi sub "Prima Casa"

Cel putin patru banci mari din Romania au, in ofertele lor, produse de creditare imobiliara standard cu costuri sub cele ale Programului Prima Casa, potrivit economica.net.

Topul salariilor in cele mai mari companii de pe Bursa: cat castiga angajatii Petrom si ai SIF-urilor

Societatile de investitii financiare (SIF) isi mentin suprematia in topul celor mai mari salarii si bonusuri acordate de companiile listate pe Bursa de Valori Bucuresti, arata wallstreet.ro.

Este cea mai cautata meserie din Romania. Nu ai cum sa ramai fara serviciu pentru ca te angajeaza in secunda doi

Companiile IT din Romania pierd milioane de euro pe an pe seama contractelor pe care le refuza potentialilor clienti din cauza lipsei unui numar suficient de angajati capabili sa le onoreze. In plus, concurenta pentru noi recruti in IT e atat de mare incat salariile sunt de cel putin doua ori mai mari decat media pentru un debutant, iar angajatii isi permit sa migreze de la o companie la alta pentru o oferta mai buna, noteaza Business Magazin.

Grecul care a pus Romania pe masa magnatilor americani

Ioannis Papalekas, considerat unul dintre cei mai influenti investitori imobiliari din țara datorita miliardarilor cu care s-a inconjurat, povesteste in premiera despre cum si-a croit drumul spre podiumul imobiliarelor romanesti, scrie Capital.

Marjele de dobanda la ipotecare, la jumatate fata de acum cinci ani

Marjele de dobanda percepute de banci la creditele imobiliare in lei s-au redus la jumatate in ultimii cinci ani, de la 7% la 3,5% pe an, in timp ce in cazul creditelor de consum marjele au scazut doar marginal si se mentin la peste 10%, potrivit unor date ale brokerului de credite Cooper Pear arata ZF.

Cum s-a transformat cartierul "blocurilor gri" din Capitala intr-o tinta comerciala: "Avem magazine. Da' de unde bani?!"

Devenit un soi de muza pentru hip-hopperii romani ai anilor '90, care scriau "poezii de strada dupa blocurile gri", cartierul muncitoresc Pantelimon din Capitala a devenit astazi tinta marilor lanturi de magazine, informeaza stirileprotv.ro