Nu va felicitati, nu aveti pentru ce. Cresterea economica a franat fata de 2013

Cresterea economica de 3,8% de pe primul trimestru al acestui an este doar aparent multumitoare. In realitate, trendul de accelerare a cresterii inceput in trimestrul II al anului anterior s-a rupt, astfel incat in loc sa fi avut in continuare o crestere mai mare decat cea din trimestrul anterior, asa cum s-a intamplat pe parcursul ultimelor trei trimestre din 2013, avem o crestere mai redusa.  Astfel cresterea trimestriala fata acelasi trimestru din anul anterior a fost in trimestrul II din 2013 de 1,5%, in trimestrul III a fost 4,3%, iar in T4 de 5,2%. Ca sa nu se rupa aceasta accelerare a cresterii trimestru la trimestru anterior, ar fi trebuit sa avem o crestere de peste 5,2% in T1 2014, fata de T1 2013. Dar nu am avut, scrie Sorin Paslaru in ZF.

Salariile angajatilor din IT, „paradisul romanesc” in care nu exista someri: 1000, 2000, 4000 de euro. Cine da mai mult? Dar mai putin?

Sectorul IT&C din Romania este descris deseori ca fiind un paradis in care salariile sunt mari, iar somajul este inexistent. Intr-adevar, per ansamblu lucrurile arata foarte bine, insa media mare a salariilor raportate in sectorul tehnologic este data de un numar redus de salariati, programatori seniori si oameni aflati in pozitii-cheie, platiti foarte bine. In aceasta breasla nu lucreaza, insa, doar programatori, ci si analisti, specialisti in call-center sau tehnicieni, ale caror venituri sunt mult mai reduse. Mai mult, in acest „El Dorado” sunt oameni care numara maruntisul, desi depun eforturi intr-un domeniu aflat pe val - dezvoltarea de aplicatii mobile, potrivit Gandul.info

Doua croitorese din fabrica si-au facut propria afacere: au inceput cu doua masini de cusut, iar acum vand de 250.000 de euro

Mihaela Popa si Liliana Nigai au hotarat in urma cu 13 ani sa transforme pasiunea pentru cusut intr-un atelier de confectii pentru prescolari. Dupa ce au observat ca in piata exista o lipsa de caciulite pentru copii, au inceput sa creeze modele practice intr-o gama variata de masuri si culori.  La inceput, nu aveau niciun angajat si lucrau cu doua masini de cusut de uz casnic pentru a produce circa 100 de caciulite pe luna distribuite magazinelor din Bucuresti. In 2011, brandul Piticot si-a mutat fabrica in sectorul 3 al Capitalei, iar ulterior au deschis un atelier si in judetul Calarasi.  In prezent, au circa 30 de angajati care, in medie, produc 20.000 de caciuli pe luna, scrie Business Magazin.

ANIMATIE GRAFICA. Sistemul de irigatii "prin gravitatie", promovat de Traian Basescu. Solutia e bazata pe apa de ploaie

Un om este cu adevarat implinit daca are copii si pamant, sustine presedintele, care, in calitate de prim-agricultor al tarii, s-a intalnit joi cu oamenii de la tara. Discutiile au ajuns si la sistemele de irigatii, care lipsesc din culturile noastre. Traian Basescu si-a amintit ca, in august 2009, a vizitat livada unui pomicultor din Arad, care experimenta un sistem de irigatii: "Pur si simplu mi-a venit sa rad cat de simplu isi rezolvase problema udarii livezii lui de piersici: facuse un bazin colector, cand ploua isi aduna apa acolo, pentru ca venea de pe deal si omul, prin gravitatie, isi uda gradina", informeaza Stirileprotv.ro

Afacerea inundatia: Un proprietar a incasat 1,5 milioane de lei despagubire

Inundatiile provoaca an de an numeroase pagube, in special la constructii si in agricultura. Proprietarii care isi asigura bunurile, daca tot nu scapa de napasta, macar primesc despagubiri, unele destul de mari, de ordinul milioanelor de lei.  Asigurarile de acest tip pot duce la achitarea unor daune substantiale, in special la imobilele detinute de companii, noteaza Capital.

Ce fac fermierii ca sa obtina un pret mai bun pentru lapte: cumpara vaci care dau lapte gras sau reinventeaza cooperativele

Un fermier din Ialomita spune ca vinde laptele cu 1,75 lei fara TVA, iar pentru el acesta este pretul corect. Statis­ticile firmelor de con­sultanta arata insa ca Romania are cel mai ieftin lapte „la poarta fermei“. Ce fac fermierii ca sa devina competitivi?  Achizitionarea de vaci „speciale“ si reinventarea cooperativelor sunt solutiile gasite de fermierii romani pentru a creste pretul laptelui vandut la poarta fermei in conditiile unui dezechilibru de competitie pe piata locala intre producatorii si procesatorii de lapte, arata ZF.

O vacanta in Provence i-a convins pe doi timisoreni sa parieze 6.000 de euro pe lavanda

La 30, respectiv 29 de ani, Lucian Panait si sotia sa au facut o intoarcere la 180 de grade si au decis sa adauge agricultura pe lista de prioritati. Mai exact, o vacanta in regiunea franceza Provence i-a convins sa investeasca aproape 6.000 de euro in lavanda. Cei doi timisoreni au explicat pentru Wall-street.ro care sunt avantajele acestei afaceri si ce castiguri poate aduce.

General Motors recheama in service alte 3 milioane de masini, la nivel mondial

General Motors (GM) recheama in service aproape 3 milioane de vehicule la nivel mondial, pentru remedierea unei defectiuni la lampile din spate, pe langa cele 2,6 milioane de masini incluse deja intr-un program de acest tip. Masura va costa 200 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg. Intre modelele chemate in service acum se numara Chevrolet Malibu, Pontiac G6 si Saturn Aura.  Campania vizeaza si vehicule Chevy Corvette si Cadillac CTS.