Paradoxal, cea mai mare amenintare pentru business este acum scaderea inflatiei. Acest lucru ar putea aduce chiar reduceri de salarii in firmele care vand pe piata interna, ca masura extrema de supravietuire

Vestea buna: inflatia, adica cresterea preturilor, principalul cosmar al romanilor timp de doua decenii, a scazut pana la cel mai redus nivel din ultimii 50 de ani. In mai 2014, inflatia anuala a coborat la 0,94%. Chiar si pe vremea lui Ceausescu aveam o inflatie anuala de peste 3%. In mai fata de aprilie, preturile de consum au scazut chiar cu 0,04%.  Vestea proasta: aceasta scadere a preturilor vine in cel mai prost moment pentru economia interna, cand companiile care se bazeaza doar pe piata interna, pline de datorii din anii de boom, au nevoie disperata de incasari mai mari ca sa faca rost de cash pentru plata ratelor la banca, a impozitelor si taxelor sau a salariilor angajatilor. Nimeni nu are nevoie de incasari nominale mai mici. Nu se putea un moment mai prost ca Romania sa aiba scaderea inflatiei, scrie ZF.

Cea mai periculoasa meserie din lume: un om moare in fiecare saptamana din cauze nenaturale

In 2012, Business Magazin scria ca una dintre cele mai periculoase meserii din lume este cea de expert in programul nuclear iranian - aceasta din cauza lungului sir de atentate, accidente si rapiri care i-au afectat pe cei implicati in program  Date noi tin sa ne contrazica: cea mai periculoasa ocupatie din lume pare a fi in prezent cea de oficial al guvernului chinez: cel putin 54 de oficiali au pierit, intre ianuarie 2013 si aprilie 2014, din cauze nenaturale, 23 dintre acestea fiind cazuri confirmate de sinucidere. Probleme cu alcoolul si accidentele au adaugat alte noua decese, noteaza Business Insider

Doi ani consecutivi cu record de 19 mil. tone de cereale

Agricultura, o piata care aduce 6% din PIB, va avea doi ani consecutivi cu rezultate record pe fondul productiei de cereale de 18,5-19 milioane de tone, generata de iarna blanda si de una dintre cele mai ploioase primaveri din ultimele doua decenii. Romania va fi al cincilea producator de grau din UE, pe locul sapte la orz si pe a doua pozitie la porumb. Cantitatile mari disponibile creeaza un excedent de cel putin 8 milioane de tone, astfel ca piata locala este una dintre cele mai atractive pentru traderii de materii prime agricole, potrivit ZF.

Au inceput cu 500 de marci, iar astazi fac milioane de euro din vanzarea de calculatoare reconditionate: “Este un domeniu care nu a cunoscut criza”

CIT Grup este poate unul dintre cele mai bune exemple de a supravietui pe piata PC-urilor, una dintre cele mai afectate in ultimii ani, vanzarile de profil inregistrand anual scaderi pe fondul aparitiei noilor dispozitive inteligente, dar mai ales a reducerii achizitiilor pe acest segment. Pentru doi timisoreni, insa, acest lucru a fost mai mult un avantaj, scrie Wall-Street.ro

Autostrada din munti: un pas inainte, doi inapoi

Daca in urma cu trei saptamani seful CNADNR a eliminat orice urma de indoiala, asigurand ca in iunie va fi semnat contractul pentru Comarnic-Brașov, raspunsul Eurostat a dat peste cap toate planurile statului roman. La inceputul anului, premierul Victor Ponta anunta, dupa o intalnire cu reprezentantii asocierii Vinci-Strabag-Aktor, ca in aprilie 2014 vor incepe lucrarile la cei 53 de kilometri de autostrada de la Comarnic la Brasov. Cei trei constructori nu au gasit sursa de finantare pentru proiect, astfel ca nici in prezent nu s-a ajuns la parafarea contractului. Desi au existat unele zvonuri referitoare la faptul ca francezii de la Vinci renunta la proiect, Narcis Neaga a dat asigurari ca in aceasta luna se va parafa contractul, scrie Capital.

Viscri, satul unde termopanele sunt interzise, iar biserica tine loc de supermarket. Vizita in casa taraneasca a printului Charles

Satul arata ca o fortareata. Casele sunt lipite una de alta, cu porti mari si ferestre ridicate la cativa metri deasupra pamantului. Viscri este o asezare intemeiata de sasii chemati de regele Ungariei acum opt sute de ani pentru a apara granita regatului. Regele le-a dat pamant aici si peste 500 de astfel de sate au fost intemeiate la granita Transilvaniei pentru a sta in calea turcilor. Acum acest sat se afla pe lista monumentelor din patrimoniul UNESCO. Aici termopanul nu exista ,iar culorile tipatoare pentru fatade sunt interzise. E o asezare care functioneaza dupa reguli proprii, vechi de sute de ani, mostenite de la sasi, potrivit "Romania, te iubesc!", scrie stirileprotv.ro.

CEO-ul Bursei raspunde. 7 intrebari despre bani, investitii si educatie financiara

Romania si Rusia sunt printre tarile europene care au cea mai slaba educatie financiara, arata un sondaj recent al EFAMA in cadrul caruia doar 4% dintre romanii chestionati au putut sa raspunda corect la trei intrebari simple despre administrarea banilor si finantele personale. Este doar ceva specific fostelor tari comuniste? Ludwik Sobolewski: Educatia financiara este in directa legatura cu intelegerea felului in care economia functioneaza. Cele doua nu pot fi separate.  O metoda buna pentru a rezolva problema este aceea de a demonstra si a crea intelegerea faptului ca economia "reala" functioneaza atunci cand lucreaza in armonie cu sectorul financiar, iar acest lucru trebui invatat la fiecare nivel de invatamant si educatie - din copilarie, pana la viata de adult, noteaza Wall-Street.ro.

Cartierul secret din mijlocul Capitalei. Cine are acces in el. GALERIE FOTO

Gradini suspendate, devierea unui curs de apa, un turn cu ceas, un circ, un spital, cateva muzee - al Geometriei, o constructie care reprezinta o premiera nationala si unul al Intregii Romanii, de asemenea o premiera - plus o constructie ce reproduce la scara 1:1 celebrul London Bridge de pe Tamisa -, totul este posibil in cartierul bucurestean ce poarta semnatura unui grup de arhitecti care a expus proiectul in cadrul evenimentului Street Delivery, desfasurat in acest weekend in centrul Capitalei. Evident, cartierul imaginat de tinerii arhitecti este destinat exclusiv locatarilor cu multa imaginatie, scrie Gandul.info

Rusia ameninta ca intrerupe livrarile de gaze naturale catre Ucraina, dupa esecul negocierilor 

Rusia a amenintat ca intrerupe livrarile de gaze naturale catre Ucraina luni, la ora 6.00 GMT (9.00, ora Romaniei), dupa esecul negocierilor de la Kiev, o masura susceptibila sa perturbe aprovizionarea in Europa si sa agraveze cel mai dur conflict de pe continent de la Razboiul Rece, relateaza AFP, potrivit Mediafax..  "Nu am ajuns la un acord si este putin probabil sa ne intalnim din nou. Suntem deja in avion" in drum inapoi catre Moscova, a declarat telefonic pentru AFP Serghei Kuprianov, un purtator de cuvant al gigantului semipublic Gazprom, dupa negocierile purtate la Kiev, mediate de Uniunea Europeana (UE).  Gazprom a dat ultimatum Kievului pana luni, la ora 6.00 GMT sa ramburseze o datorie in valoare de 1,95 de miliarde de dolari.  "Daca nu primim banii pana atunci, nu vom mai furniza gaze naturale", a declarat Kuprianov.

Medtronic cumpara Covidien cu 42,9 mld. dolari

Producatorul american de instrumente medicale Medtronic va cumpar compania irlandeza Covidien intr-o tranzactie de $42,9 miliarde cash si actiuni. Portofoliul Medtronic include stenturi si instrumente chirurgicale. Intelegerea le permite americanilor sa obtina avantajede pe urma asa numitei taxx inversion, mutandu-si birourile centrale in Europa, unde sunt taxe mult mai mici, scrie BBC.